powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Φανουροπιτάκια

Φανταστικά και αφράτα!

ΥΛΙΚΑ

270 γρ. ζάχαρη

350 γρ. ηλιανθέλαιο

1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

350 γρ. χυμό πορτοκαλιού

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα

100 γρ. σταφίδες

50 γρ. σουσάμι, για το πασπάλισμα


ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στο κάδο 270 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 350 γρ. ηλιανθέλαιο, 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη, 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, 150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 5

Προσθέστε 100 γρ. σταφίδες και αναμείξτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για cupcake που ετοιμάσατε και πασπαλίστε με 50 γρ. σουσάμι. Ψήστε για 35 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν προτού σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να ψήσετε τα φανουροπιτάκια σε ταψί αντί για φόρμα για cupcakes προσθέτοντας ακόμα 10 λεπτά στο χρόνο ψησίματος

;