Φανουροπιτάκια
06:00 - 28 Φεβρουαρίου 2023
Φανταστικά και αφράτα!
ΥΛΙΚΑ
270 γρ. ζάχαρη
350 γρ. ηλιανθέλαιο
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα
100 γρ. σταφίδες
50 γρ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για cupcake με 24 κυψέλες και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στο κάδο 270 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 3
Προσθέστε 350 γρ. ηλιανθέλαιο, 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη, 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, 150 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 5
Προσθέστε 100 γρ. σταφίδες και αναμείξτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3 με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για cupcake που ετοιμάσατε και πασπαλίστε με 50 γρ. σουσάμι. Ψήστε για 35 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν προτού σερβίρετε.
Παραλλαγή
Μπορείτε να ψήσετε τα φανουροπιτάκια σε ταψί αντί για φόρμα για cupcakes προσθέτοντας ακόμα 10 λεπτά στο χρόνο ψησίματος