Εκπαιδεύει τα κατεχόμενα για αντιμετώπιση σεισμών η Τουρκία

Η Τουρκία, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μεγάλων σεισμών, επιθυμεί να μεταφέρει στο μέλλον τις εμπειρίες της σε θέματα διαχείρισης καταστροφών στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χθες συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ουνάλ Ουστέλ, στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τη συνάντηση, ο κ.Τατάρ προέβη σε δηλώσεις στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του για τους Τουρκοκύπριους που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς. Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μετέφερε τα συλλυπητήρια της κοινότητας του στον Τούρκο Πρόεδρο.

Σημειώνοντας ότι στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο «πρέσβης» Μετίν Φεϊζίογλου, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η ηγεσία του στο μέτωπο των μεγάλων σεσιμών.

Αναφέροντας ότι σχεδόν 3.500 άνθρωποι από τις σεισμογενείς περιοχές έχουν φτάσει στα κατεχόμενα και ότι τα παιδιά αυτών των οικογενειών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε σχολεία των κατεχομένων, ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι «είπα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις».

Υπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται επίσης σε σεισμογενή ζώνη, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι στα κατεχόμενα ακολουθεί επιθεώρηση της ανθεκτικότητας κτιρίων. «Μετά την επούλωση των πληγών στη μητέρα πατρίδα, η Τουρκία επιθυμεί να μεταφέρει τις εμπειρίες της, προκειμένου να ενισχυθούν οι αρμόδιοι θεσμοί και οργανισμοί στην 'τδβκ' σε θέματα διαχείρισης καταστροφών», πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση
Ελπίδα ΠτΔ ότι το Μαυροβούνιο θα ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία
Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ