Απογοητευμένη από Εισαγγελία η οικογένεια του Θανάση-Καμία αναφορά για διώξεις

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, ανάμεσα στην οικογένεια του 25χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου και των επικεφαλής της Εισαγγελίας, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την εν λόγω συνάντηση, έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκαν, για μη θέληση να ενημερώσουν τους άμεσα επηρεαζόμενους.

Η πορεία της σύσκεψης φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε καθόλου την οικογένεια του Θανάση, αφού κατά την αποχώρησή της από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας, ήταν διάχυτη η απογοήτευση που ένιωσαν, μετά και την ενημέρωση που έλαβαν, επί του νέου πορίσματος της Αστυνομίας για την υπόθεση, που παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα στις 2 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξέλιξη στην υπόθεση Θανάση-«Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ποινικές διώξεις»

Όπως φαίνεται, από τα όσα αναφέρθηκαν στην οικογένεια Νικολάου, στο νέο πόρισμα των Αρχών, αμφισβητήθηκαν βασικά σημεία από το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου. Το ένα εξ αυτών είναι το εύρημα που αφορούσε την άμμο, που βρέθηκε στο στόμα του Θανάση. Στο πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών αναφερόταν η εκτίμηση ότι ο Θανάσης χτυπήθηκε σε παραλία και μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Πάντως, στην επίσημη τοποθέτηση, ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός είχε αναφέρει πως η άμμος ήταν από τον ποταμό, που έτρεχε εκείνη την ημέρα. Όπως φαίνεται, στο πόρισμα της Αστυνομίας, υπάρχουν στοιχεία ότι οι επιστημονικές εξετάσεις έδειξαν ότι η άμμος στο στόμα του Θανάση ήταν από τον ποταμό.

Το δεύτερο σημείο που φαίνεται να υπήρχε έντονη συζήτηση, είναι σε σχέση με το σημείο εντοπισμού της σορού του Θανάση, με την οικογένεια να υποστηρίζει ότι η σορός μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε εκεί που εντοπίστηκε και δεν επρόκειτο για πτώση από το γεφύρι, αφού το σώμα του άτυχου εθνοφρουρού ήταν άθικτο, ενώ δίπλα του εντοπίστηκαν και προσωπικά του αντικείμενα. Μάλιστα, η οικογένεια του Θανάση έβαλαν στο τραπέζι και την αναπαράσταση, για να λάβουν την απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά, χωρίς όμως να το απορρίπτουν.

Στο μεταξύ, στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, γίνονταν εισηγήσεις για διώξεις του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού και τριών αξιωματικών της Αστυνομίας. Η Νομική Υπηρεσία είχε στείλει το πόρισμα στην Αστυνομία, ώστε να ξεκινήσει ποινικές ανακρίσεις. Όπως φαίνεται, η Αστυνομία, μετά τη συλλογή μαρτυρικού υλικού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία, για να καταλήξουν στους δράστες και τους διώξουν.

Εντούτοις, από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας τηρείται μία σιγή ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι για τον ιατροδικαστή και τους τρεις αξιωματικούς, αφού δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά στην οικογένεια, η οποία εξέλαβε το μήνυμα, με βάση τα όσα ειπώθηκαν, πως δεν αναμένονται διώξεις.

Όπως δήλωσε η κ. Νικολάου, «δεν υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις», κάτι που έφερε για άλλη μια φορά την απογοήτευση της οικογένειας, η οποία όμως, αναμένεται να μελετήσει την έκθεση της Αστυνομίας, ώστε να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα. Η οικογένεια του Θανάση, κατά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας, ζήτησε όπως της παραδοθεί ο ποινικός φάκελος της υπόθεσης, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Πάντως, σε περίπτωση που η υπόθεση κλείσει χωρίς διώξεις, κάτι για το οποίο η Νομική Υπηρεσία, στην ανακοίνωσή της, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, αφού δεν τοποθετήθηκε, δεν αποκλείεται η οικογένεια να δώσει στη δημοσιότητα όλο το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, η οικογένεια Νικολάου, μέσω του δικηγόρου της, Λουκή Λουκαΐδη, εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις σε βάρος των τεσσάρων που κατονομάζονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να βάλει μπλόκο η Νομική Υπηρεσία, δεδομένου ότι πρέπει να λάβουν έγκριση από το Γενικό Εισαγγελέα, για να προχωρήσει. Σε τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό η οικογένεια να προσφύγει εκ νέου στο ΕΔΑΔ, το οποίο την είχε δικαιώσει σε προηγούμενη προσφυγή.

Μετά και από τη συνάντηση της Παρασκευής, αλλά και γενικά μελετώντας τη στάση των Αρχών όλο αυτό το διάστημα που χρειάστηκε για να μελετήσουν την υπόθεση, η πλευρά της οικογένειας του Θανάση βλέπει συγκάληψη της υπόθεση και ροκάνισμα χρόνου, ώστε να κλείσει, ενώ νιώθει ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της πως έβαλαν την Αστυνομία να ερευνήσει την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεύτερο περιστατικό θερμοπληξίας στον στρατό-Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος εθνοφρουρός
Καταδίκη σταθμού από Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για μη αντικειμενικό ρεπορτάζ και αλλοιωμένες θέσεις
Χειροπέδες σε 48χρονη για εμπρησμό αυτοκινήτου στη Λεμεσό
Σε κόκκινο συναγερμό το Τμήμα Δασών για πρόκληση πυρκαγιών
Απαντά στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ο Χαρτσιώτης-Το νέο κτήριο θα αμβλύνει το πρόβλημα του υπερπλυθησμού
H κατάθεση του Kenan Ayaz στη δίκη του-«Δεν είμαι τρομοκράτης»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 36χρονο-Βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο 132 παράνομοι μετανάστες
Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση πυρκαγιάς στον Ξυλιάτο-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Σε εξέλιξη 24 υποθέσεις για την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού-Δόθηκαν 18 στον Εισαγγελέα
Τριανταεπτάχρονος κατήγγειλε επίθεση από άγνωστο του καθώς περπατούσε-Ισχυρίστηκε ότι πρόταξε μαχαίρι