Σκορδαλιά με πατάτες
10:51 - 24 Φεβρουαρίου 2023

Όλο μυρωδιά! Συνταγή από Μαρία Χατζηγεωργίου.
YΛΙΚΑ
- 500 γρ. νερό
- 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε
- κύβους
- 2-3 σκελίδες σκορδο
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ξίδι
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους και μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/ Varoma/ταχύτητα 1.</p>
Βήμα 2
Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, αφήστε τις πατάτες στην άκρη και αδειάστε τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και χτυπήστε ακόμα 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 4
Τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε τις μαγειρεμένες πατάτες, 30 γρ. ξύδι, 50 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε.