Εξέλιξη στην υπόθεση Θανάση-«Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ποινικές διώξεις»

Απογοητευμένη έφυγε από τη Νομική Υπηρεσία η οικογένεια του 26χρονου Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, που 17 χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, όπως επέμεναν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές, αφού όπως ενημερώθηκε, δεν υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις.   

Σε δηλώσεις της η μητέρα του 26χρονου Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, ανέφερε πως δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις, παρά τις εισηγήσεις στο πόρισμα Μάτσα, ότι προκύπτουν αδικήματα σε βάρος τριών αξιωματικών της Αστυνομίας και του ιατροδικαστη. Όπως είπε, της παραδόθηκε το πόρισμα των αστυνομικών Αρχών και αφού μελετηθεί θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 

Μάλιστα η κα. Νικολάου μίλησε για νέα συνάντηση ώστε να ενημερώσει τη Νομική Υπηρεσία για τα επόμενα της βήματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικών ποινικών. Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι, η Νομική Υπηρεσία αναμένει την οικογένεια, αφού αυτή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με ποινικές διώξεις, η κα. Νικολάου ανέφερε πως δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα η κα. Ανδριάνα ανέφερε πως, «μόλις τελειώσαμε τη σύσκεψη που είχαμε. Μας ενημέρωσαν και μας έδωσαν το πόρισμα, το οποίο θα πρέπει να μελετήσουμε πολύ καλά για το πώς προχωρούμε. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Περιμένουν απαντήσεις από εμάς.  Δεν πρόκειται να μείνει αυτή η υπόθεση έτσι, το παιδί μου περιμένει δικαίωση. Θα το μελετήσουμε και θα αποφασίσουμε πώς προχωρούμε. Θα μελετήσουμε και θα επανέλθουμε». 

Σε ερώτηση εάν ισχύει η πληροφορία ότι το DNA που εντοπίστηκε ήταν των ιατροδικαστών, η κα. Νικολάου ανέφερε πως, «δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι ιατροδικαστές με γυμνά χέρια να κάνουν νεκροψίες». 

Όπως εξήγησε η κα. Νικολάου, το πόρισμα της Αστυνομίας που της δόθηκε, δεν έχει σβησμένα ονόματα και είναι αυτούσιο, ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν φοβάται απολύτως τίποτα, γιατί όπως είπε, «η αλήθεια είναι εκεί και έχει ξεθαφτεί και η αλήθεια και η εξαπάτηση των τόσων χρόνων». 

H ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Από την πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενημέρωσε την οικογένεια Νικολάου για την έκθεση της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ολοκληρώθηκε προ ολίγου η δίωρη συνάντηση που ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είχαν με τους γονείς και τον αδελφό του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, καθώς και με τους δικηγόρους τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής κ. Αντώνης Αλεξόπουλος και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας».

Σκοπός της συνάντησης, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, «ήταν η πλήρης ενημέρωση σε σχέση με το σύνολο όλων των ανακριτικών ενεργειών που έγιναν από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και τον ανεξάρτητο ποινικό Ανακριτή κ. Αλεξόπουλο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι αστυνομικοί ανακριτές παρουσίασαν λεπτομερώς τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν και έγινε συζήτηση, και δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις για τις πιο πάνω ενέργειες. Παραδόθηκαν δε αυτούσια, τόσο στους δικηγόρους όσο και στην οικογένεια, αντίγραφα της έκθεσης της ανακριτικής ομάδας ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2023, και του γραπτού σημειώματος του ποινικού ανακριτή κ. Αλεξόπουλου για σκοπούς ενημέρωσης».

«Κατόπιν εισήγησης της οικογένειας συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί νέα συνάντηση μετά από τη μελέτη, από την οικογένεια, των δοθέντων εγγράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο το τετράχρονο κοριτσάκι που έπεσε στο κενό
Χάθηκαν τα ίχνη 68χρονου εδώ και δυο βδομάδες στην Τάλα
Παιδάκι έπεσε από το μπαλκόνι δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε 57χρονο για σεξουαλική παρενόχληση δύο αδελφών
Εντόπισαν προσπάθειες για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές μέσω καρτών
Χάθηκαν τα ίχνη 27χρονης-Απουσιάζει από το χώρο διαμονής της (pic)
Τελικά δεν είχε πιστόλι στην τσάντα του υπόπτου αλλά… αγγουράκι, ντομάτα και χυμό
Έρευνες για τα αίτια του θανάτου του βρέφους που έσβησε σε νηπιαγωγείο-Φως από τη νεκροτομή
Έπιασε τιμόνι μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο-Ένας τραυματίας, χειροπέδες σε 37χρονο
Ποινή φυλάκισης σε έναν από τους έξι που πιάστηκαν με αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα