Εξέλιξη στην υπόθεση Θανάση-«Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ποινικές διώξεις»

Απογοητευμένη έφυγε από τη Νομική Υπηρεσία η οικογένεια του 26χρονου Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, που 17 χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, όπως επέμεναν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές, αφού όπως ενημερώθηκε, δεν υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις.   

Σε δηλώσεις της η μητέρα του 26χρονου Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, ανέφερε πως δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις, παρά τις εισηγήσεις στο πόρισμα Μάτσα, ότι προκύπτουν αδικήματα σε βάρος τριών αξιωματικών της Αστυνομίας και του ιατροδικαστη. Όπως είπε, της παραδόθηκε το πόρισμα των αστυνομικών Αρχών και αφού μελετηθεί θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 

Μάλιστα η κα. Νικολάου μίλησε για νέα συνάντηση ώστε να ενημερώσει τη Νομική Υπηρεσία για τα επόμενα της βήματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικών ποινικών. Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι, η Νομική Υπηρεσία αναμένει την οικογένεια, αφού αυτή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με ποινικές διώξεις, η κα. Νικολάου ανέφερε πως δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ποινικές διώξεις από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα η κα. Ανδριάνα ανέφερε πως, «μόλις τελειώσαμε τη σύσκεψη που είχαμε. Μας ενημέρωσαν και μας έδωσαν το πόρισμα, το οποίο θα πρέπει να μελετήσουμε πολύ καλά για το πώς προχωρούμε. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Περιμένουν απαντήσεις από εμάς.  Δεν πρόκειται να μείνει αυτή η υπόθεση έτσι, το παιδί μου περιμένει δικαίωση. Θα το μελετήσουμε και θα αποφασίσουμε πώς προχωρούμε. Θα μελετήσουμε και θα επανέλθουμε». 

Σε ερώτηση εάν ισχύει η πληροφορία ότι το DNA που εντοπίστηκε ήταν των ιατροδικαστών, η κα. Νικολάου ανέφερε πως, «δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι ιατροδικαστές με γυμνά χέρια να κάνουν νεκροψίες». 

Όπως εξήγησε η κα. Νικολάου, το πόρισμα της Αστυνομίας που της δόθηκε, δεν έχει σβησμένα ονόματα και είναι αυτούσιο, ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν φοβάται απολύτως τίποτα, γιατί όπως είπε, «η αλήθεια είναι εκεί και έχει ξεθαφτεί και η αλήθεια και η εξαπάτηση των τόσων χρόνων». 

H ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Από την πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενημέρωσε την οικογένεια Νικολάου για την έκθεση της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ολοκληρώθηκε προ ολίγου η δίωρη συνάντηση που ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είχαν με τους γονείς και τον αδελφό του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, καθώς και με τους δικηγόρους τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής κ. Αντώνης Αλεξόπουλος και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας».

Σκοπός της συνάντησης, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, «ήταν η πλήρης ενημέρωση σε σχέση με το σύνολο όλων των ανακριτικών ενεργειών που έγιναν από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και τον ανεξάρτητο ποινικό Ανακριτή κ. Αλεξόπουλο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι αστυνομικοί ανακριτές παρουσίασαν λεπτομερώς τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν και έγινε συζήτηση, και δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις για τις πιο πάνω ενέργειες. Παραδόθηκαν δε αυτούσια, τόσο στους δικηγόρους όσο και στην οικογένεια, αντίγραφα της έκθεσης της ανακριτικής ομάδας ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2023, και του γραπτού σημειώματος του ποινικού ανακριτή κ. Αλεξόπουλου για σκοπούς ενημέρωσης».

«Κατόπιν εισήγησης της οικογένειας συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί νέα συνάντηση μετά από τη μελέτη, από την οικογένεια, των δοθέντων εγγράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 33χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»