Εντόπισε τη διαδρομή των κουκουλοφόροι μετά την επίθεση στο ΤΕΠΑΚ η Αστυνομία

Τη διαδρομή που ακολούθησαν οι κουκουλοφόροι, μετά την ρατσιστική επίθεση κατά της οργάνωσης ΛΟΑΤΚΙ, σε εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ, την περασμένη Τετάρτη, κατάφεραν να εντοπίσουν οι Αρχές, μετά από μελέτη των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. Στο μεταξύ νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι κουκουλοφόροι να μην ήταν δέκα, αλλά δώδεκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις τέσσερις οι συλλήψεις για την ομοφοβική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ

Αυτό ανέφερε στις δηλώσεις του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού, Μενέλαος Βασιλείου, ο οποίος πρόσθεσε πως προσπαθούν να εξασφαλίσουν και τα στοιχεία των υπόλοιπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπέδειξε ότι από μια πληροφορία και μαρτυρία που εξασφάλισαν φαίνεται ότι τα άτομα ήταν 12 και όχι 10, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι από την αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων που έγινε στην περιοχή γύρω από το αμφιθέατρο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, εντόπισαν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη λήξη του επεισοδίου.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε, τέλος, πως έφυγαν πεζοί με καλυμμένα τα πρόσωπα βόρεια του ΤΕΠΑΚ και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις για να εξασφαλιστούν και από άλλα κλειστά κυκλώματα μαρτυρίες για να δουν ποιοι ήταν άλλοι μαζί με αυτούς τους πέντε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας εκδήλωσης στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας είπε ότι στα πλαίσια της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον 5 προσώπων, για τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί εντάλματα σύλληψης και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για να εντοπιστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι έχουν γίνει κάποιες έρευνες σε διάφορα σημεία και υποστατικά, προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες και εξετάσεις για να εντοπιστούν τα πρόσωπα και η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Σημείωσε ότι γίνεται και μια αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων, από τα οποία ευελπιστούν ότι και από εκεί θα εξασφαλίσουν κάποια μαρτυρία για πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Στα πλαίσια αυτής της υπόθεσης, είπε ο κ. Ανδρέου, έχουν γίνει κάποιες επαφές και με τις Αρχές του Πανεπιστημίου, αλλά και τις ίδιες τις Οργανώσεις, προσθέτοντας ότι για μελλοντικούς σκοπούς θα παρθούν κάποια μέτρα ώστε να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα φαινόμενα, σε μια προσπάθεια αποτροπής από τη μια τέτοιων φαινομένων και από την άλλη να δίδεται το μήνυμα ότι οι ΛΟΑΤΚΙ έχουν ίσα δικαιώματα και να προβαίνουν σε ενέργειες και συγκεντρώσεις που οι ίδιοι επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, συνελήφθησαν την Παρασκευή τέσσερα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 12 πρόσωπα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μάσκες, εισήλθαν σε χώρο εκδηλώσεων του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, όπου διεξαγόταν από φοιτητική ένωση, εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα ύποπτα πρόσωπα φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, με πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο, περιέλουσε τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα.

Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός από τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα, ηλικίας 21 ετών, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Ο τραυματίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Για την υπόθεση είχαν εκδοθεί 5 εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για την πιο πάνω υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 23, 26, 22 και 25 ετών, εκ των οποίων οι τρεις προσήλθαν οικειοθελώς στην ΑΔΕ Λεμεσού, ενώ ο ένας εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 22χρονος είναι φοιτητής στη Λεμεσό, ο 23χρονος είναι εξ αποστάσεως φοιτητής και ο 25χρονος και ο 26χρονος είναι απόφοιτοι του ΤΕΠΑΚ.

Απομένει ακόμα να εκτελεστεί το 5ο ένταλμα σύλληψης που αφορά πρόσωπο από τη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών