Χιλιάδες κτίρια στην νοτιοανατολική Τουρκία είναι προς κατεδάφιση

Η τουρκική Kυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στη νοτιοανατολική Τουρκία, την οποία έπληξαν μεγάλοι σεισμοί, 164.321 κτίρια συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των κτιρίων που θα κατεδαφιστούν την επόμενη περίοδο.   

Σύμφωνα με το δίκτυο «Αρτί», ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικών Κέντρων και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου πραγματοποίησαν δηλώσεις μετά τη συνάντηση συντονισμού στο Πανεπιστήμιο Αντίγιαμαν.

Ο κ. Σοϊλού, στην κοινή συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι «μαζί με όλες τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, παρά τα αρνητικά, προσπάθησε να φτάσει σε κάθε σημείο μέχρι τις πιο απομακρυσμένες γωνιές. Καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι ικανή να ξεπεράσει τέτοιους διαδοχικούς σεισμούς». 

Ο κ. Κουρούμ δίνοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τις μελέτες εκτίμησης των ζημιών, ανέφερε ότι  «1.250.000 κτίρια που αποτελούνται από 4.511.000 ανεξάρτητα τμήματα εξετάστηκαν σε 11 επαρχίες. 164.321 κτίρια αποτελούμενα από 520.000 ανεξάρτητα τμήματα χαρακτηρίστηκαν ως κατεδαφιστέα».

Αναφέροντας ότι το Αντίγιαμαν είναι μία από τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό, ο κ. Κουρούμπρόσθεσε  ότι «όταν εξετάζουμε την κατάσταση εκτίμησης των ζημιών του Αντίγιαμαν, βλέπουμε ότι 65.685 ανεξάρτητα τμήματα σε 20.987 κτίρια είναι κατεδαφιστέα». 

Από την πλευρά του, ο κ. Καραϊσμαΐλογλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του τουρκικού κρατικού μηχανισμού για την παροχή βοήθειας στο Αντίγιαμαν. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη βόμβα-«Υπάρχουν τρία sex tapes του Diddy με πασίγνωστους celebrities»
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ
Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο