Δεδομένες οι κάλπες, ρευστό το σκηνικό των υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ

Με την κατάσταση να παραμένει ρευστή μέχρι και σήμερα το πρωί, είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν σήμερα στην Πινδάρου, οι υποψηφιότητες όσων ενδιαφέρονται για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, όταν είχε ήδη ανακοινώσει την απόφαση του να μην υποβάλει υποψηφιότητα ο τέως υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, όλα συνέτειναν ότι σήμερα θα υποβληθούν στα γραφεία του κόμματος, τρεις υποψηφιότητες. Αυτές του Αβέρωφ Νεοφύτου, του Χάρη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Δημητρίου.  

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αλλά και χθες τη Δευτέρα υπήρξαν μια σειρά από εξελίξεις, που ανακάτεψαν ακόμη περισσότερο τη τράπουλα, δημιουργώντας ένα ρευστό σκηνικό, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι το μεσημέρι. Πρωταγωνίστρια στις διεργασίες των τελευταίων ωρών, είναι η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία φαίνεται να πείσθηκε από τις πιέσεις που δέχθηκε, έτσι ώστε να επιδείξει ενδιαφέρον για την προεδρία.

Η πρώτη της κίνηση ήταν να μαζέψει τις 100 υπογραφές που χρειάζονται, σε περίπτωση που χρειαζόταν να υποβάλει υποψηφιότητα, ενώ στις συνέχεια άρχισε τις διερευνητικές επαφές με τους τρεις ενδιαφερόμενους για την προεδρία. Το σκεπτικό της προέδρου της Βουλής, είναι για να αποφευχθούν οι κάλπες και να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, μετά από το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και τα όσα αρνητικά ακολούθησαν σε σχέση με την επιλογή του κόμματος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίζει το σκηνικό για διαγραφές ο ΔΗΣΥ-Στο κάδρο και η Αννίτα για προεδρία

Ουσιαστικά η υποψηφιότητα Αννίτας Δημητρίου εμφανίστηκε ως υποψηφιότητα ενότητας για να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήσαν οι Προεδρικές Εκλογές και όχι για να δημιουργήσει μεγαλύτερα τραύματα. Μάλιστα ένας από τους όρους που τέθηκε ήταν πως θα έπρεπε να αποσυρθούν οι άλλες τρεις υποψηφιότητες για να τεθεί σε ισχύ. Κάτι που είναι δεδομένο πως δεν θα συμβεί, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε στην πρόεδρο της Βουλής ότι η δική του υποψηφιότητα δεν αποσύρεται και πως οι εκλογές είναι υγεία για το κόμμα.

Συνεπώς, χωρίς να είναι γνωστές οι τελικές προθέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος όταν προσεγγίστηκε δεν απέκλεισε την εισήγηση της κας. Δημητρίου, αλλά και οι προθέσεις του Χάρη Γεωργιάδη που κρατά τα χαρτιά του κλειστά, είναι ξεκάθαρο πως εάν όντως το ενδιαφέρον της Αννίτας Δημητρίου, ισχύει μόνο στην περίπτωση που αποσυρθούν και οι τρεις, πλέον δεν υφίσταται, μετά την αρνητική απάντηση του Δημήτρη Δημητρίου. Έχει ενδιαφέρον ωστόσο να διαφανεί τι θα πράξουν τελικά Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πρωτόγνωρο σκηνικό στον ΔΗΣΥ και οι εσωκομματικές μάχες από το 1976

Πάντως χθες μέχρι το μεσημέρι, κανένας εκ των υποψηφίων που είχαν δημοσιοποιίηση το ενδιαφέρον του, δεν είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του για προέγκριση. Σε ότι αφορά τη σημερινή διαδικασία, αυτή θα διαρκέσει από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι, στην Αίθουσα «Αμμόχωστος – Τάσος Μητσόπουλος» στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων

Σημειώνεται ότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει ενυπόγραφο κατάλογο 100 υποστηρικτών του, μελών του κόμματος με δικαίωμα ψήφου κατά την ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας, στους οποίους πρέπει απαραίτητα να συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Λευκωσίας, 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Λεμεσού, 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Αμμοχώστου, 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Λάρνακας, 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Πάφου και 10 μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Κερύνειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών. Τα μέλη του Κόμματος θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας 10 ευρώ στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα κατά την προσέλευση για την ψηφοφορία, στα επαρχιακά γραφεία του Κόμματος ή και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική πύλη μελών του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Σ. Στεφάνου: Τα κόμματα στηρίζουν την μεταρρύθμιση της ΤΑ, τα διακυβεύματα είναι πολλά