Σοκολατένιες μπάρες μπισκότο

 

Σοκολατένια νοστιμιά!

Συνταγή από τη σεφ Βαρβάρα Αντωνίου

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη μπριζέ σοκολάτας

50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

50 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα

65 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κακάο

125 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια

1 αυγό

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 γρ. αλάτι

Φραντζιπάν σοκολάτας 

150 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

50 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. σοκολάτα με 55% κακάο, σε κομμάτια

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια

1 αυγό

Επικάλυψη

250 γρ. σοκολάτα με 55 % κακάο, σε κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

τετράγωνο τάψι 24 x 24 εκ. αντικολλητικό χαρτί πιρούνι μπολ μαχαίρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη μπριζέ σοκολάτας

Βήμα 1

Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί 24 x 24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, 50 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα, 65 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. κακάο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, 1 αυγό, 150 γρ. αλεύρι, 5 γρ. αλάτι και ρυθμίστε Ζύμη/2 λεπτά.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί που ετοιμάσατε και τρυπήστε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.

Βήμα 5

Μόλις τελειώσει ο χρόνος αναμονής ψήστε για 15 λεπτά (170°C).

Φράντζιπάν σοκολάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, 50 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα, 50 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. σοκολάτα, σε κομμάτια, 60 γρ. αλεύρι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια, 1 αυγό και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. 30s 10

Βήμα 3

Μεταφέρετε το φράντζιπαν πάνω στην ψημένη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Ψήστε για 15 λεπτά (170°C). Αφήστε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1-2 ώρες. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Επικάλυψη σοκολάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. σοκολάτα, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 2

Αφαιρέσετε 85 γρ. από την αλεσμένη σοκολάτα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεστάνετε 5 λεπτά/55˚C/ταχύτητα 2 μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 4

Χωρίς τη μεζούρα, ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα 2.5, προσθέτοντας από το άνοιγμα τη σοκολάτα που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 5

Περιχύστε ομοιόμορφα τη στρωμένη σοκολάτα που ετοιμάσατε πάνω από την κρύα ζύμη με το φραντζιπάν, που αφήσατε στην άκρη. Αφήστε να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα εντελώς και με ένα ζεστό μαχαίρι κόψτε σε μπάρες και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι