Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενόψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν έφθασε στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, μολονότι αναμενόταν να επισκεφθεί εντός της ημέρας την Πολωνία. Η επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα δεν είχε ανακοινωθεί.

Σε φωτογραφίες ο Μπάιντεν εμφανίζεται να μεταβαίνει πεζή με τον Ζελένσκι προς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο. Η επίσκεψη του Μπάιντεν έγινε λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας την ώρα που πλανάται η σκιά μιας νέας αιματηρής ρωσικής επίθεσης πάνω από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία ενώ ακούγονται προειδοποιητικές σειρήνες.

Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο αναμένεται να προκαλέσει την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν που συναντάται σήμερα με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη Γουάνγκ Γι. Οι επισκέψεις αυτές είναι άκρως συμβολικές - με τις ΗΠΑ να προειδοποιούν ότι η Κίνα μπορεί να αρχίσει να εξοπλίζει τη Ρωσία και το Πεκίνο να απορρίπτει τις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την ανακοίνωση της επίσκεψης Μπάιντεν, έδειξαν τεράστιες αυτοκινητοπομπές να κινούνται στο Κίεβο. Αυτό πυροδότησε εικασίες για επίσκεψη υψηλού προφίλ από ξένο ηγέτη - με τα φορτηγά και τους ξένους να διακρίνονται έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ στο κέντρο του Κιέβου μπλοκαρίστηκαν τα τηλέφωνα και το Διαδίκτυο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Μέλνικ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «οι κύριοι εταίροι της Ουκρανίας» σχεδιάζουν να επισκεφθούν σήμερα το Κίεβο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εθεάθη να κάνει κύκλους πάνω από την Πολωνία στα σύνορα με την Ουκρανία. Αλλά ενώ ο Μπάιντεν υποστηρίζει ενεργά το Κίεβο, ο Ζελένσκι ελπίζει ότι θα αποσπάσει δεσμεύσεις για ενίσχυση της υποστήριξης αυτής προς τη χώρα του. Με την απειλή μιας νέας μεγάλης ρωσικής επίθεσης, το Κίεβο κάνει έκκληση για περισσότερα δυτικά όπλα, ώστε να μπορέσει να νικήσει τους εισβολείς.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη βόμβα-«Υπάρχουν τρία sex tapes του Diddy με πασίγνωστους celebrities»
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ
Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες