Ζελένσκι: Αν η Κίνα συμμαχήσει με την Ρωσία θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο

Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt προειδοποίησε ότι αν η Κίνα συμμαχήσει  με τη Ρωσία στον πόλεμο, αυτό θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκ. στην Ουκρανία ο Μπάιντεν

«Για εμάς, είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε αυτόν τον πόλεμο. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να είναι με το μέρος μας», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε «Προς το παρόν, ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό». 

«Βλέπω όμως μια ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική εκτίμηση των όσων συμβαίνουν εδώ», επεσήμανε. «Διότι αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος και νομίζω ότι η Κίνα το γνωρίζει αυτό»

Αυτά τα δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ενώ ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι' αναμένεται στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες. Δημόσια, η Κίνα έχει παραμείνει μέχρι στιγμής ουδέτερη σε σχέση με τη σύγκρουση, παρά την υπογραφή ενός συμφώνου φιλίας «χωρίς όρια» με τη Ρωσία εβδομάδες πριν από την εισβολή.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε τις τελευταίες ημέρες ότι ανησυχεί ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να αρχίσει να προμηθεύει τη Μόσχα με όπλα. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν είναι σε θέση να εγείρουν απαιτήσεις από την Κίνα» και ότι η «ολοκληρωμένη εταιρική σχέση συνεργασίας της Κίνας με τη Ρωσία» είναι θέμα δύο ανεξάρτητων κρατών.

«Δεν δεχόμαστε να επικρίνουν οι ΗΠΑ τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία και ακόμη λιγότερο να ασκούν πιέσεις και καταναγκασμούς», δήλωσε ο Γουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι «διαδίδει ψευδείς πληροφορίες».

«Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σκεφτούν σοβαρά τις δικές τους ενέργειες και να κάνουν περισσότερα για να ηρεμήσουν την κατάσταση, να προωθήσουν την ειρήνη και τον διάλογο, να πάψουν να επιρρίπτουν το λάθος στους άλλους και να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες», αντέδρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η θέση της Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας μπορεί να συνοψιστεί σε μία φράση, η οποία είναι να ενθαρρύνει την ειρήνη και να προωθεί το διάλογο», επέμεινε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: liberal

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη βόμβα-«Υπάρχουν τρία sex tapes του Diddy με πασίγνωστους celebrities»
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ
Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες