Προσπάθησαν να φύγουν από την Κύπρο και παρουσίασαν πλαστές ταυτότητες

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, που επεδίωξαν να αποχωρήσουν από την Κύπρο, παρουσιάζοντας πλαστές ταυτότητες, πέρασε η Αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 5.00 χθες το απόγευμα, παρουσιάστηκαν στον χώρο αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πρόθεση να ταξιδέψουν για χώρα της Ευρώπης, τρία πρόσωπα, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, παρουσίασαν σε μέλη της Αστυνομίας, δελτία ταυτότητας της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας.

Κατά τον έλεγχο εγέρθηκαν υποψίες ότι οι τρεις τους δεν είναι οι δικαιούχοι κάτοχοι των δελτίων ταυτότητας που παρουσίασαν. Αφού στη συνέχεια ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι τα δελτία ταυτότητας που παρουσίασαν δεν τους ανήκουν και αφού εξακριβώθηκαν τα πραγματικά τους στοιχεία, αυτοί συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις από μέλη της Αστυνομίας, από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον τέταρτου προσώπου, ο οποίος είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο με λεωφορείο, μαζί με τους τρεις υπόπτους. Ο ύποπτος, άντρας ηλικίας 34 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, που βρίσκεται νόμιμα στην Κύπρο, εντοπίστηκε στον χώρο ζύγισης αποσκευών στο αεροδρόμιο και υποβλήθηκε σε έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας.

Κατά τον έλεγχο, αυτός ανέφερε ότι είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο μαζί με την αδελφή του, η οποία είχε μόλις νωρίτερα συλληφθεί από τα μέλη της Αστυνομίας. Πρόθεση τους όπως ο ίδιος ανέφερε, ήταν να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης, ενώ ισχυρίστηκε ότι το δελτίο ταυτότητας και το ταξιδιωτικό εισιτήριο που είχε στην κατοχή της η αδελφή του, το είχαν προμηθευτεί μέσω ταχυδρομικής αποστολής.

Εναντίον του 34χρονου, όπως και εναντίον των άλλων τριών υπόπτων, τη γυναίκα ηλικίας 23 ετών και τους δύο άντρες ηλικίας 23 και 28 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, που βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά υποθέσεις διάπραξης των αδικημάτων της πλαστοπροσωπίας, της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, και της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθησαν άλλοι δύο για την κλοπή του αγάλματος «το κορίτσι με το χούλα χουπ»

Δειτε Επισης

Στο Μακάρειο για νοσηλεία ο δωδεκάχρονος που παρασύρθηκε στη Λεμεσό
Ανησυχεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Πληροφοριών για τον χειρισμό των κυβερνοεπιθέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά σε όχημα στην Αραδίππου-Διερευνώνται οι ισχυρισμοί
Στο νοσοκομείο δωδεκάχρονο παιδί που παρασύρθηκε ενώ διασταύρωνε
Αντιδράσεις αστυνομικών για την επανασύσταση Ουλαμού Λαθροθηρίας-«Έχουμε πρόβλημα με τις παράγκες»
Συμβουλές ΕΤΕΚ για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις-Οι κωδικοί, τα αρχεία και τα αντίγραφα
Διαμαρτυρία του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου-Καταγγέλλει υιοθέτηση της τουρκικής ρητορικής
Κουκουλοφόροι παρενόχλησαν το λεωφορείο της Πέγειας
Εικόνες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή της 33χρονης στο αεροδρόμιο