Πήγε στο ΤΑΕΠ με πόνους στη κοιλιά και τελικά γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Με μία απρόσμενη εξέλιξη ήρθαν αντιμέτωποι οι επί καθήκοντι ιατροί στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας, αφού ένα επείγον περιστατικό με γυναίκα ασθενή, η οποία παρουσίαζε πόνους στην κοιλιακή χώρα, εξελίχθηκε σε γεννητούρια.

Το πρωτοφανές, για τα κυπριακά δεδομένα, περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο έγκυος γυναίκα, η οποία παρουσίαζε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η γυναίκα έκανε παράπονα για κοιλιακό άλγος, με τους γιατρούς να ξεκινούν αμέσως τις εξετάσεις.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, από τις εξετάσεις των επί καθήκοντι ιατρών διαπιστώθηκε πως η γυναίκα βρισκόταν ήδη στη διαδικασία γέννας, παρά το γεγονός πως η ίδια πίστευε ότι δεν είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο η εγκυμοσύνη της.

Αμέσως, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν στα ΤΑΕΠ εκείνη την ώρα, άρχισαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και μέσα σε λίγα λεπτά, η νεαρή έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν και οι δύο στο Μακάρειο Νοσοκομείο και χαίρουν άκρας υγείας.

Το ευτύχημα είναι ότι στο χώρο βρισκόταν και παιδίατρος, που στελέχωνε το ΤΑΕΠ Παίδων, που είχαν λειτουργήσει από τη Δευτέρα και εξέτασε το νεογέννητο.

Πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πρωτοφανές για την Κύπρο, καθώς οι γέννες γίνονται ή σε ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές ή στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Όπως εξήγησε ο κ. Χαριλάου στα ΤΑΕΠ δεν έχει σημειωθεί στο παρελθόν τέτοιο περιστατικό, ενώ πριν από δύο χρόνια σημειώθηκε γέννα εντός ασθενοφόρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισε πιλοτικά η λειτουργία ΤΑΕΠ παιδιών-Θα αξιολογείται ανά εβδομάδα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική κίνηση των μαθητών για τον άτυχο Κυπριανό στο Παραλίμνι
Αυτά είναι τα ακατάλληλα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά
Θλίψη για την εκπαιδευτικό Θέκλα Καραντώνη-«Άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής και πράος»
Ζητούν ρύθμιση όρων απασχόλησης των διανομέων μετά το νέο θανατηφόρο οι συντεχνίες
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Με Πανηγυρικές Δοξολογίες η Κύπρος τιμά την 25η Μαρτίου-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση
Συννεφιασμένος ο καιρός-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Το application που φτιάχνουν μαθητές και αλλάζει τον τρόπο πληρωμής στα λεωφορεία
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ