Πώς απαντά στις προαγωγές που πέφτουν ο Αρχηγός-«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου»

Το 2023 θα είναι χρονιά προσλήψεων στην Αστυνομία, με στόχο να καλυφθούν οι 700 κενές θέσεις που υπάρχουν, δήλωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός της Δύναμης Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου και κληθείς να σχολιάσει παράπονα του Δημάρχου για υποστελέχωση του Σταθμού, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «είμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος γνωρίζει ότι αυτός ο Σταθμός θα ενισχυθεί».

Ωστόσο, συνέχισε «παρά τις προσλήψεις που έχουμε κάνει, σήμερα τρέχουν τέσσερις διαφορετικές διαδικασίες. Αύριο θα προκηρυχθούν νέες θέσεις κανονικών αστυνομικών, οι οποίοι θα παρακαθήσουν σε εξετάσεις στις 8 Απριλίου, ενώ υπάρχει ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία με τους Συμβασιούχους Ειδικούς Αστυνομικούς που ανέρχονται στους 260 – 270».

Πρόσθεσε ότι «θα ετοιμαστεί ο προκαταρκτικός κατάλογος, θα δημοσιευθεί, θα υπάρχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών για ενστάσεις και μετά θα γίνει ο τελικός κατάλογος. Υπολογίζω μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να γίνουν και αυτές οι προσλήψεις».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου «υπάρχει επίσης η διαδικασία με τους ειδικούς αστυνομικούς που παρακάθησαν σε γραπτές εξετάσεις την 21η Ιανουαρίου, ενώ σε εξέλιξη είναι και η άλλη μεγάλη διαδικασία όπου 434 επιτυχόντες θα προχωρήσουν σε 15-20 μέρες στη δεύτερη εξέταση του ψυχομετρικού τεστ».

Επομένως, συνέχισε, «όλες οι διαδικασίες τρέχουν με απώτερο σκοπό να συμπληρώσουμε και πάλι τις 700 θέσεις που έχουμε κενές».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει απροθυμία από τους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις ως αστυνομικοί. Υπάρχει ενδιαφέρον και πρόσφατα προωθήσαμε στη Βουλή και έχει ψηφιστεί η αναγνώριση των γραπτών εξετάσεων για δύο χρόνια, κάτι που υποβοηθάει».

Θεωρούμε, συνέχισε, «ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά προσλήψεων στην Αστυνομία, όμως και αυτοί που θα προσληφθούν δεν θα μπορούν να βγουν έξω για να εργαστούν χωρίς να περάσουν πρώτα από την Αστυνομική Ακαδημία και τη σχετική εκπαίδευση».  

Ερωτηθείς κατά πόσον ως Αρχηγός Αστυνομίας προβληματίζεται από το γεγονός ότι τη μία μέρα δίνονται προαγωγές σε αξιωματικούς και μετά από λίγες μέρες πέφτουν, ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε πως «εμείς συμμορφωνόμαστε με κάθε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας. Αν χρειαστεί θα προωθήσουμε και στη Βουλή σχετικές εισηγήσεις για τροποποίηση των Περί Προαγωγών Κανονισμών». Πρόσθεσε πως «συμμορφωνόμαστε, βρίσκουμε τι πήγε λάθος, βελτιωνόμαστε και προχωρούμε».

Όσον αφορά το θέμα που έθιξε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς για τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στη νεκρή ζώνη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι «αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το συρματόπλεγμα».

Ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε και στο θέμα των συνοριοφυλάκων και ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «εμείς προχωρούμε με τις προσλήψεις των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, οι οποίοι θα συνδράμουν όχι μόνο για την Πράσινη Γραμμή, αλλά - όπως ο Νόμος και οι σχετικοί Κανονισμοί έχουν ψηφιστεί - σε ό,τι αφορά την καλύτερη ρύθμιση των ζητημάτων μετανάστευσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έκλεισε δρόμος λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος, πετρών και λάσπης
BINTEO: Παραδόθηκε στην ΕΦ ελληνική σημαία του Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας
Ακινητοποιήθηκε καρότσα στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Πήρε θέση το ΥΠΑΝ για το ζήτημα με το γραπτό των Νέων Ελληνικών-«Αποδόθηκαν ευθύνες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές στη Λευκωσία
Κτύπησε κόκκινο η υπογεννητικότητα-Κάτω από το όριο ο επίσημος δείκτης
Ψάχνουν την χρυσή τομή για συνεισφορές των κατοίκων στο «κτίΖΩ» Βουλή και Ιωάννου
Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο
ΑΣΔΥΚ: Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στα γήπεδα, να αναληφθούν ευθύνες
Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα