Ζελένσκι: Ο Πούτιν συγκεντρώνει δυνάμεις για να εκδικηθεί την Ουκρανία και την ελεύθερη Ευρώπη

Την ανησυχία του πως η Ρωσία και ο Πούτιν ετοιμάζονται να «εκδικηθούν όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και την ελεύθερη Ευρώπη» εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στο Κίεβο, μετά τη συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην αίτηση ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως η προσδοκία για θετική κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης αποτελεί κίνητρο για τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τη χώρα τους απέναντι «σε μια από τις πιο αντιευρωπαϊκές δυνάμεις».

«Σήμερα είναι, πλέον, προφανές ότι το όνειρο μιας ειρηνικής Ευρώπης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μαζί με την Ουκρανία και μόνο με την ήττα της Ρωσίας και της επιθετικότητάς της» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως «τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο σημαντικό βήμα - μπροστά σε μια νέα φάση της ιστορικής μας σύνδεσης. Και θα είναι σωστό αν η έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνει αντιληπτή ακριβώς όπως έγινε αντιληπτή η χορήγηση της υποψηφιότητας στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι Ουκρανοί στο πεδίο της μάχης υπερασπίζονται τις αξίες βάσει των οποίων η Ευρώπη ενώθηκε και ενώνεται τώρα.

«Τώρα η Ρωσία συγκεντρώνει τις δυνάμεις της και προετοιμάζεται για μια προσπάθεια εκδίκησης όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας, εναντίον της ελεύθερης Ευρώπης, εναντίον του ελεύθερου κόσμου. Για να ξεπεραστεί ένας τέτοιος εχθρός, μόνο οι επιτυχίες στο πεδίο της μάχης δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε πίστη στην Ευρώπη, στην ελεύθερη Ευρώπη, χρειαζόμαστε τη δύναμη των θεσμών μας για να πετύχουμε την ολοκλήρωση, η οποία θα αποδείξει πως οι προσπάθειες του λαού μας στο πεδίο της μάχης υποστηρίζονται πραγματικά από ολόκληρη την Ευρώπη» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μισισίπι-Ψάχνουν για τυχόν θύματα στα συντρίμμια
Ξεκαθαρίζει ο Πούτιν-«Η χώρα δεν σχηματίζει στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα»
«Είναι μια τραγωδία»-Καταστράφηκαν οικοδομικά τετράγωνα στο Μισισίπι από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Οι αρνητικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS
Ο λόγος που στον Λίβανο οι πολίτες ξύπνησαν με δύο διαφορετικές ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και έστειλε... φιλιά στην οικογένεια του θύματος
Δεν άρεσε στον Τραμπ η έρευνα σε βάρος του-«Ούτε έγκλημα, ούτε πλημμέλημα»
Στον αέρα η τύχη της τράπεζας First Republic-Προσπάθειες για τη διάσωσή της
BINTEO: Πεδίο μάχης η γαλλική ύπαιθρος-Διαμαρτυρία και συγκρούσεις για κατασκευή υδατοδεξαμενών
Νέο ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά της Τυνησίας-Τουλάχιστον 19 νεκροί