Στις ενορίες Πάφου οι προκαταρκτικοί κατάλογοι για την εκλογή Μητροπολίτη

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Ιωάννης Χαριλάου ενημερώνει τους εκλογείς της Μητροπόλεως Πάφου ότι οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι, για τις επικείμενες Εκλογές της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, με τα επιτρεπτά, από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στοιχεία θα βρίσκονται σε κάθε Ενορία και Κοινότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και θα υπόκεινται σε ενστάσεις, αιτήματα και νέες εγγραφές.

Σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία των εκλογέων δόθηκαν αφού πρώτα έχει ήδη προηγηθεί η αναγκαία και σχετική διαβούλευση και συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διευκρινίζεται ότι οι έντυποι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι θα βρίσκονται σε εξουσιοδοτημένο και υπεύθυνο για τη διαφύλαξή τους πρόσωπο σε κάθε Ενορία και Κοινότητα και θα αναφέρονται μόνο στην Ενορία ή Κοινότητα.

Προστίθεται ότι το εξουσιοδοτημένο αυτό άτομο θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο, σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Επιπρόσθετα, γνωστοποιείται ότι η Εκκλησία της Κύπρου από τις 18:00 το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, θα παρέχει σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου https://churchofcyprus.org.cy καθώς και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου https://impaphou.org με τίτλο «Μάθε που Ψηφίζεις» και θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά στοιχεία του να ενημερωθεί επακριβώς  που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένης της Κοινότητας/Ενορίας, καθώς και του Εκλογικού Κέντρου.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως παράλληλα, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προβεί σε ένσταση ή αίτημα, σε ειδικό έντυπο, το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί στον Ιερέα της οικείας Ενορίας ή Κοινότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου μέχρι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι  δεν θα γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα που αφορά αλλαγή Ενορίας ή Κοινότητας ή και οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε σχέση με ζητήματα που αφορούν οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Επισημαίνεται ακόμα πως ενστάσεις ή αιτήματα που θα γίνονται αποδεκτά για μελέτη και σχετική απόφαση επ’ αυτών θα αφορούν νέες εγγραφές και διαγραφές.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εγγραφές εξηγείται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την 19η  Φεβρουαρίου 2023 και διαμένουν για ένα τουλάχιστον έτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου, εκτός των προσφύγων. Προστίθεται πως σε κάθε Ενορία και Κοινότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου θα υπάρχουν σχετικά έντυπα και οδηγίες καθόσον αφορά τα αιτήματα για νέες εγγραφές είτε Κυπρίων είτε μη Κυπρίων. Επιπρόσθετα, τα έντυπα αυτά θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Σε ό,τι αφορά τις διαγραφές εξηγείται πως οποιοδήποτε αίτημα για διαγραφή από τον Εκλογικό Κατάλογο θα γίνεται επί του γενικού εντύπου ενστάσεων που θα βρίσκεται σε κάθε Ενορία και Κοινότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, καθώς και στις ιστοσελίδες της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-«Άρχισαν οι δράσεις για έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών»
Θλίψη στο ΤΕΠΑΚ για τον θάνατο της καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτα-«Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Έσκισε ψηφοδέλτια»
Αίθριος αλλά συννεφιασμένος ο καιρός-Πιθανόν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Ο αυτοδίδακτος μάστρος των λαπηθιώτικων μαχαιριών που κρατάει ζωντανή την παράδοση
Τα ανοιχτά μέτωπα για την Μιχαηλίδου και η μάχη να προλάβει πριν το καλοκαίρι
Έρχεται η εφαρμογή που δείχνει στους καταναλωτές τις τιμές προϊόντων στις υπεραγορές
Παναγιώτου: Tο 49% των ρύπων που εκπέμπει η Κύπρος προέρχεται από τις μεταφορές
ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική κίνηση των μαθητών για τον άτυχο Κυπριανό στο Παραλίμνι
Αυτά είναι τα ακατάλληλα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά