Διεθνής καταδίκη της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά καταδίκασαν το Σάββατο «με τον πιο έντονο τρόπο» την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα στη θάλασσα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι απαιτείται ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

«Η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) και απειλεί την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο.

«Η απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μια ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω σημαντικών μέτρων που λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσαν.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν επίσης καταδικάσει την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, λέγοντας ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τη χώρα και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Άντριεν Γουότσον.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις
Δεκάδες νεκροί στη Γάζα από νέες ισραηλινές επιδρομές
Χωρίς προοπτικές εκεχειρίας οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία-Επίπλαστη η συνοχή των Ευρωπαίων
Κυρώσεις της Βρετανίας σε βάρος του στρατιωτικού, ενεργειακού και χρηματοοικονομικού τομέα της Ρωσίας
Συνελήφθη η ερωμένη υψηλόβαθμου στελέχους της Goodyear για τον φόνο της γυναίκας του
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Φινλανδία-Τρεις τραυματίες
Η ειρήνη στην Ουκρανία φαίνεται να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο μετά το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν