Θύμα της απάτης με τις τράπεζες διευθυντής εταιρείας-Του έκλεψαν 19,000 δολάρια

Χρηματικό ποσό, περίπου 19 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων, απέσπασαν άγνωστοι από τον τραπεζικό λογαριασμό διευθυντή εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό, μετά από παραπλανητικό μήνυμα στο κινητό του.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, καταγγέλθηκε σήμερα από τον 62χρονο διευθυντή της εταιρείας, ότι προχθές, Τετάρτη, έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, που τον ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός του σε τραπεζικό ίδρυμα της Κύπρου, είχε προσωρινά μπλοκαριστεί και του ζητήθηκε επιβεβαίωση της ταυτότητας του.

Ακολουθώντας διαδικτυακό σύνδεσμο σε ιστοσελίδα, ο 62χρονος καταχώρησε τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα περίπου 19 χιλιάδες αμερικανικά δολάρια να καταλήξουν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ισπανία.

Την υπόθεση, που αφορά απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και αδικήματα του περί καταπολέμησης της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών νόμο, διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Αστυνομία καθώς και τραπεζικά ιδρύματα του τόπου έχουν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει το κοινό να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα, καθώς πρόκειται για απάτη και υποδεικνύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητούνται, κατά τέτοιο τρόπο, κωδικοί λογαριασμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»