Πάπια με σάλτσα σοκολάτας

Το κάτι διαφορετικό! Συνταγή από τον σεφ Σάββα Μάππουρα.  

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη πάπιας
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 300 γρ. νερό
  • 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κύβους 2.5-3 εκ.
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα 55-60 %κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό  τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε 2 στήθη πάπιας με 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, τρίψτε με το 1 /2 πορτοκάλι και αφήστε τα στην άκρη σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, τοποθετήστε τα στήθη πάπιας στο βαθύ δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Τοποθετήστε 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κύβους 2- 3 εκ., 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια, στο ξέβαθο δίσκο του Varoma, τοποθετήστε το στη θέση του και ρυθμίστε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το Varoma και αδειάστε το νερό από τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού, 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια, 1 πρέζα πιπέρι  καγιέν ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 1 πρέζα αλάτι, 20 γρ.  μαύρη ζάχαρη και ρυθμίστε 3 λεπτά/75˚C/ταχύτητα 2.5. Μεταφέρετε τη σάλτσα σοκολάτας σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ροδίστε τα στήθη περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σκεπάστε τα στήθη πάπιας για 2-3 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα σοκολάτας

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι