Πάπια με σάλτσα σοκολάτας
06:20 - 17 Φεβρουαρίου 2023
Το κάτι διαφορετικό! Συνταγή από τον σεφ Σάββα Μάππουρα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 στήθη πάπιας
- 1 κ.γλ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 πορτοκάλι
- 300 γρ. νερό
- 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κύβους 2.5-3 εκ.
- 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα 55-60 %κακάο, σε μικρά κομμάτια
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- αντικολλητικό τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε 2 στήθη πάπιας με 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, τρίψτε με το 1 /2 πορτοκάλι και αφήστε τα στην άκρη σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, τοποθετήστε τα στήθη πάπιας στο βαθύ δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Τοποθετήστε 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κύβους 2- 3 εκ., 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια, στο ξέβαθο δίσκο του Varoma, τοποθετήστε το στη θέση του και ρυθμίστε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το Varoma και αδειάστε το νερό από τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού, 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 1 πρέζα αλάτι, 20 γρ. μαύρη ζάχαρη και ρυθμίστε 3 λεπτά/75˚C/ταχύτητα 2.5. Μεταφέρετε τη σάλτσα σοκολάτας σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ροδίστε τα στήθη περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σκεπάστε τα στήθη πάπιας για 2-3 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα σοκολάτας