Παγκύπριος διαγωνισμός από το Yianis Christodoulou Foundation

Μια νέα πρωτοβουλία ανακοίνωσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’. Το Ίδρυμα προχωρεί στη διεξαγωγή παγκύπριου διαγωνισμού που στόχο έχει την παροχή ευκαιριών για προώθηση της δημιουργικότητας ανάμεσα στους/στις μαθητές/τριες και αναβάθμιση των σχολικών τους μονάδων.

Η συμβολή του Ιδρύματος στην κοινωνία είναι αξιοσημείωτη. Κατά τις σχολικές χρονιές 2018-19 και 2019-20, είχε διοργανώσει με επιτυχία τρεις Παγκύπριους Διαγωνισμούς από τους οποίους ποσό που ανέρχεται στα €61.000 αξιοποιήθηκε για την αναβάθμιση 14 δημόσιων σχολείων. Πέραν από τους διαγωνισμούς, το Ίδρυμα στηρίζει, στο παρόν στάδιο, και τα εννέα δημόσια ειδικά σχολεία με το ποσό των €300.000 για την αγορά εξοπλισμού και την υλοποίηση μικρών έργων, όπως κατασκευή στεγάστρου, αναβάθμιση εξωτερικών παιχνιδότοπων κ.ά. 

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης των πιο πάνω διαγωνισμών, το Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ επιστρέφει με την προκήρυξη του νέου του διαγωνισμού με τίτλο LOVE CYPRUSστο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν έπαθλα συνολικής αξίας €170.000. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικής έκφρασης  μέσα από τη φωτογραφική τέχνη, τον παραδοσιακό χορό, τη δημιουργία μικρού μήκους φιλμ και του γραπτού λόγου. Συγκεκριμένα, μέσα από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, οι μαθητές/τριες θα αναλάβουν το ρόλο των νέων δημιουργών με στόχο την προώθηση της παράδοσης, της κουλτούρας, της μουσικής, του χορού και της τέχνης της κοινότητας, περιοχής και επαρχίας στην οποία ζούνε για προσέλκυση τουριστών-επισκεπτών, μέσω ενός πολύ μικρού μήκους φιλμ που θα παρουσιάζει ένα παραδοσιακό/λαϊκό χορευτικό διάρκειας ενός λεπτού και της λήψης φωτογραφίας που θα απαθανατίζει τη φύση, την παράδοση, την κουλτούρα και τα έθιμα της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν με ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες των μαθητών/τριών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, το Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ θα δώσει έξι χρηματικά βραβεία-έπαθλα αξίας €170.000: Α’ Βραβείο €50.000, Β’ Βραβείο €25.000 και Γ’ Βραβείο €10.000. Τα χρηματικά αυτά ποσά θα διατεθούν στα δημόσια σχολεία από τα οποία προέρχονται οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν. Η αξιοποίηση του χρηματικού ποσού θα γίνει από το Ίδρυμα στη βάση εγκεκριμένης πρότασης η οποία θα τύχει της συγκατάθεσης και των σχετικών εγκρίσεων από όλους τους αρμόδιου φορείς (ΥΠΠΑΝ, σχολική μονάδα, Τεχνικές Υπηρεσίες κλπ.).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 10η Μαρτίου 2023.

 

Δειτε Επισης

Ημέρα Ενημέρωσης με τα Προγράμματα της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Εκατοντάδες δωροεπιταγές από τη Mastercard περιμένουν όλους στα μεγαλύτερα malls της Κύπρου
Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
OJO – Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ
Η πιο Παράδοξη Μαγική Περιπέτεια Ξεκινά στο Paradox Museum Limassol!
Μεγαλειώδης επιτυχία κατέγραψε το Cyprus Job Fair
Έργο ACTIVATE: Ένα Έργο Συμπερίληψης και Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ολοκληρώνεται
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Μην χάσετε την μεγαλύτερη έκθεση Καριέρας: Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει
Το FUELHOUSE στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Μικροί Ήρωες»