Στο κενό έφεση καταδικασθέντα για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών-Επικαλέστηκε ψυχολογικά

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση άντρα που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, για παράνομη συνουσία με νεαρό άντρα κάτω των 13 ετών και για συνουσία με άτομο κάτω των 17 ετών.

Στον καταδικασθέντα, που κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή, είχαν επιβληθεί διάφορες ποινές φυλάκισης, με τη υψηλότερη εκείνη των 16 ετών, οι οποίες ορίστηκαν να συντρέχουν. Παρά την παροδοχή του, αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου, ο άντρας προσέβαλε την καταδίκη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η θέση του εφεσείοντα ήταν ότι υπήρχαν στοιχεία ενώπιον του του πρωτόδικου δικαστηρίου που στοιχειοθετούσαν ψυχικές και νοητικές διαταραχές του ιδίου και λανθασμένα το πρωτόδικο δικαστήριο δεν διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το Άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προνοεί ότι, όταν εγείρεται το ερώτημα κατά τη δίκη κατά πόσον ο κατηγορούμενος είναι ανίκανος λόγω ψυχιατρικής διαταραχής να παρακολουθήσει τη διαδικασία, το δικαστήριο δύναται να διατάξει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Όπως αναφέρει το Ανώτατο Δικαστήριο σε καμιά από τις ιατρικές εκθέσεις, ούτε σε εκείνη του θεράποντος ιατρού, δεν τέθηκε ζήτημα ανικανότητας του εφεσείοντα να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Ακόμη σημειώνεται πως το Κακουργιοδικείο μετά την παραδοχή ενοχής, όχι μόνο ζήτησε το ίδιο ιατρική έκθεση και έλαβε υπόψη του το σύνολο των εκθέσεων που τέθηκαν ενώπιον του, αλλά ήγειρε το ζήτημα στην τότε δικηγόρο του εφεσείοντα, η οποία δήλωσε πως ο κατηγορούμενος ήταν σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βαθαίνει η κόντρα, απαντά σε Εισαγγελέα ο Αρναούτης-Τον «προκαλεί» για επαναξιολόγηση και νέες οδηγίες
Συνολικά 28 τεκμήρια κατέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση Αϊκούτ
Στο μικροσκόπιο Αστυνομίας και Υπουργείου τα email με θρησκευτικό περιεχόμενο που λήφθηκαν στα σχολεία
Πώς Αρναούτης και Χαρτσιώτης πήγαν να κάψουν τον Σαββίδη και τους... έκαψε-Έδειξε συναυτουργό Αστυνομία για κυνηγούς
Στο κελί ο 36χρονος που πιάστηκε να τεμαχίζει καγκουρό
Άλλα γραμμένα με γραφομηχανή και άλλα χειρόγραφα στο απολυτήριο του Γιαννάκη-Όσα κατέθεσε εμπειρογνώμονας
Υπό κράτηση οι δύο που συνελήφθησαν για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Πάφο
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για κλοπές μετά από καταδίωξη στη Λεμεσό
Σχολεία έλαβαν email θρησκευτικού περιεχομένου με αναφορές στον Αλλάχ
Αδειάζει Αστυνομία ο Σαββίδης για κυνηγούς και ρίχνει πίσω το μπαλάκι της ευθύνης-«Η ίδια απέκοψε τον δρόμο, επέδειξε ανοχή»