Απαντά στους ανθυποψηφίους του ο Αβέρωφ-«Τις αποφάσεις λαμβάναμε συλλογικά»

Μήνυμα-απάντηση στους ανθυποψηφίους του για την προεδρία του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου και Χάρη Γεωργιάδη, έδωσε από το Πολιτικό Γραφείο του Νίκου Χριστοδουλίδη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδεικνύοντας πως οι όποιες αποφάσεις λήφθηκαν, είτε προεκλογικά για τη δική του υποψηφιότητα, είτε μετεκλογικά, λήφθηκαν συλλογικά και με τους δύο να βρίσκονται στην ηγεσία.  

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως το κόμμα βρέθηκε σε διλήμματα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, που προκάλεσαν προβλήματα στο κόμμα, ωστόσο υπέδειξε πως, «αυτά έχουν τελειώσει. Η αγκαλιά μας είναι μεγάλη για να τους χωρέσει όλους και για τις επιλογές  του 1ου και του 2ου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

Μάλιστα διερωτήθηκε: «Κάναμε λάθη; Άνθρωποι είμαστε. Απολογούμαστε για τα λάθη κοιτάμε μπροστά κάνουμε μια σοβαρή ανασυγκρότηση, στηρίζοντας τον τόπο μας, γιατί όπως λέγαμε και προεκλογικά, η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται και από τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμπληρώνεται η τρίλιζα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ-Οι σχολές σκέψεις των υποψηφίων

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι απέναντι του βρίσκονται δύο συνεργάτες του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως, «αυτή είναι η Δημοκρατία. Ο ΔΗΣΥ εισήγαγε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν θα κάνω κριτική σε οποιοδήποτε έχει το απόλυτο δικαίωμα να είναι ανθυποψήφιος μου», είπε.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να απαντήσει στα όσα Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου,  ανέφεραν στις δηλώσεις με τις οποίες εξήγγειλαν την υποψηφιότητα τους. «Να σημειώσω απλώς κάτι. Η δική μου η υποψηφιότητα δεν ήταν προσωπική. Ήταν συλλογική. Συλλογικές οι αποφάσεις πάρθηκαν για να είμαι υποψήφιος. Συλλογική ήταν και η προσπάθεια του ΔΗΣΥ, συλλογική ήταν και οι απόφαση με τους δύο που έχουν εξαγγείλει να είναι στην ηγετική ομάδα όλοι μαζί που συλλογικά διαχειριστήκαμε την προεκλογική περίοδο. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ενός και έχουμε χιλιάδες μέλη που θα κρίνουν το αποτέλεσμα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε κι επίσημα ο Δημητρίου-«Ο ΔΗΣΥ χρειάζεται συνολική επανεκκίνηση»

Κληθείς να σχολιάσει την έντονη κριτική που του άσκησε ο Νίκος Νουρής, για το γεγονός ότι οι εκλογές για την ηγεσία του κόμματος θα προηγηθούν της συζήτησης για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως, «Ο Νίκος Νουρής ήταν και παραμένει ένας στενότατος συνεργάτης και ένας εκλεκτός φίλος. Η απάντηση είναι πως θεωρούμε πως η καλύτερη λογοδοσία είναι να αποφασίσουν δια του δημοκρατικού τους δικαιώματος οι δεκάδες χιλιάδες μέλη του κόμματος. Ο κάθε ένας θα μας κρίνει με τα λάθη τις παραλείψεις, τα θετικά και τα αρνητικά».

Ερωτηθείς εάν επιθυμεί να σχολιάσει τις δηλώσεις της Καίτης Κληρίδου που έγιναν την προηγούμενη και ανήμερα του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως,  «εάν αποφεύγοντο μεταξύ 1η και 2ης οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις των στελεχών θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ναι έγιναν λάθη και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέναντι στον Αβέρωφ και ο Χάρης-Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ