Εγκρίθηκε οικονομική βοήθεια σε εγκλωβισμένους αγρότες

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα αναθεωρημένα σχέδια για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς, αγροβιοτέχνες και επανεγκατασταθέντες γεωργούς και αγροβιοτέχνες.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Επίτροπο Προεδρίας, προέβη σε διαβουλεύσεις με τους Κοινοτάρχες των χωριών όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι και επανεγκατεσταθέντες, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διευκόλυνση της εφαρμογής των σχεδίων, έτσι ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το σκοπό που εξυπηρετούν.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de-minimis) στους επαγγελματίες αλιείς του αλιευτικού καταφυγίου ποταμού Λιοπετρίου, για το έτος 2022, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις επιπτώσεις που συνεπάγονται τα έργα διαμόρφωσης του εν λόγω αλιευτικού καταφυγίου.  

Δειτε Επισης

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο