Ακύρωσαν την κορυφαία επίδοση του Τεντόγλου λόγω... χρώματος παπουτσιών!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,40 μ. σε πρόσφατο μίτινγκ -που ήταν η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο- λόγω... παπουτσιών!

Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο 1 του κόσμου για το 2023.

Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς, ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την άδικη απόφαση συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: το ένα (πρώτη φωτογραφία) που φόρεσε στον αγώνα αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο (στη δεύτερη φωτογραφία) που επιτρέπεται κανονικά. Και όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Δείτε την ανάρτηση του Τεντόγλου:

Το άλμα του Τεντόγλου στα 8,40 μ.:

Τεντόγλου: Είμαι αηδιασμένος

Στην ανάρτησή του ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρει:

«Ώστε η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι κατάλληλα ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα δεν είναι καλό, αντιθέτως κάνει τα spikes βαριά και δύσκολο να τρέξεις με αυτά.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8,40 μ. επειδή φόρεσα τα spikes της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο είναι ΟΚ για το άλμα εις μήκος.

Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Τσεκάρατε τα spikes σε παλαιότερα ρεκόρ; Μήπως είχαν λέιζερ;

Νομίζω ότι πρέπει να έχετε ανθρώπους στην ομάδα σας που να διαθέτουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να κάνω το ίδιο άλμα όποτε γουστάρω. Απλώς είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια, αλλά σε διαφορετικό χρώμα, που είναι “εγκεκριμένα”.

Παρεμπιπτόντως, είναι ΟΚ να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά όχι ΟΚ να φοράς αυτά τα παπούτσια».

Πηγή: Ιefimerida

Δειτε Επισης

Συνέχισε τη συζήτηση με τους διαπραγματευτές η Ντι Κάρλο-Γνώμονας η καλύτερη προετοιμασία
Η δήλωση ΟΗΕ για τις επαφές Ντι Κάρλο-Συζήτησαν την μελλοντική πορεία και την προετοιμασία για πολυμερή
Έφοδος της ΕΛΑΣ στην εταιρεία φύλαξης που κατέθεσε τα νέα βίντεο για τα Τέμπη
Θέλουν να... γιατρέψουν τις στρεβλώσεις με τις άδειες ασθενείας στο Δημόσιο-Οι αλλαγές που προωθούνται
Χαραμάδα αισιοδοξίας για τους σεισμούς στην Ελλάδα-Άλλαξε η επιθετική σεισμική ακολουθία, ίσως ενεργοποιήθηκε γειτονικό ρήγμα
Η Χαμάς αναστέλλει την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα-Επικαλείται ισραηλινές παραβιάσεις
Μετά από δύο χρόνια μείωση κόστους ηλεκτρισμού-«Η εγκατάσταση ΑΠΕ ο μόνος τρόπος»
Συζήτησε προτάσεις με στόχο το αποτέλεσμα στη Γενεύη ο Πρόεδρος με την Ντι Κάρλο
Ανατροπή από Εφετείο στην υπόθεση απόδρασης του Σουηδού-Ελεύθεροι υπό όρους ο αστυνομικός και η δικηγόρος
Μετά τη λήψη αποτελεσμάτων επιστημονικών εξετάσεων τα αίτια θανάτου 62χρονου