Τραγικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων Α’ τετραμήνου για τους οργανωμένους Γονείς

Εξ ολοκλήρου άκυρη και δεν αναγνωρίζεται η εξεταστική διαδικασία για το 1ο τετράμηνο τα αποτελέσματα της οποίας μόνο τραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, θέση την οποία ανέλυσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Λοϊζος Κωνσταντίνου.

Κάνοντας λόγο για «ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν τα παιδιά και οι οικογένειές τους» οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνουν ότι «δεν πρόκειται με την ανοχή και την υπογραφή μας, να επιβραβεύσουμε την αποτυχία του Υπουργείου».

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, λαμβάνοντας υπόψη την τραγικότητα των αποτελεσμάτων, η Συνομοσπονδία θα απευθυνθεί στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον/στην νέο/α Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας £με την απαίτηση να μετακυληθεί από τα παιδιά η αποτυχία των εμπλεκομένων θεματοθετών και επιθεωρητών αλλά και του Υπουργείου».

Στην ανακοίνωση και σύμφωνα με τις δηλώσεις Κωνσταντινίδη, πέρα από την απαίτηση για ακύρωση των εξετάσεων, αναφέρεται ότι ιδιαίτερα σημαίνον είναι και το «να μην αδικηθούν τα παιδιά μας λόγω της ανικανότητας αυτών που είχαν την ευθύνη να τα βοηθήσουν και να τα προστατεύσουν και δεν το έπραξαν».

Επαναλαμβάνεται επίσης η θέση της Συνομοσπονδίας και του Προέδρου της, ότι είναι πλήρως αποτυχημένη η εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων και ως εκ τούτου είναι αδήριτη ανάγκη για άμεση τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης επισημαίνουν «με απογοήτευση» ότι οι γραπτές εξετάσεις του Α΄τετραμήνου «δυστυχώς επαλήθευσαν τους φόβους και τις ανησυχίες μας, διότι ακριβώς «τα αποτελέσματα των εξετάσεων μόνο τραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως τραγικές δυστυχώς θα είναι και οι συνέπειές τους».

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ψέγει, στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι παραμένουν αναπάντητες δύο επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας «με τις οποίες ζητούσαμε επιστάμενα όπως προβεί σε διορθωτικές ενέργειες ούτως ώστε να μη θυματοποιηθούν τα παιδιά».

Σημειώνει επί του θέματος ότι «το Υπουργείο Παιδείας, επέδειξε απαράδεκτη ολιγωρία και απουσία πρόθεσης και διάθεσης να διορθώσει ή ακόμα και να μειώσει τη ζημιά που προκλήθηκε λόγω των σοβαρών λαθών και παραλείψεων των δικών του εμπλεκομένων λειτουργών αλλά και των όλων διαδικασιών».

Στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι «η όλη διάρκεια της προετοιμασίας, δηλαδή, διαγωνίσματα, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, υπερβολική ύλη σε σχέση με τον διαθέσιμο διδακτικό χρόνο, αύξησαν το άγχος, την πίεση και την ψυχικοσυναισθηματική φόρτιση των παιδιών».

Στα σοβαρά λάθη οι οργανωμένοι γονείς συγκαταλέγουν ότι «η ετοιμασία των εξεταστικών δοκιμίων από τους θεματοθέτες έγινε πολύ πριν τις εξετάσεις και τα γραπτά κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν» και όπως είπε ο κ.  Κωνσταντίνου αυτό δεν αφορά μόνο το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών για το οποίο ηγέρθη μέγα θέμα, αλλά για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Επίσης, το ΔΣ της Συνομοσπονδίας, πέραν από τη διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων, εντόπισε και κατέγραψε κι άλλα σοβαρά λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ, τα σοβαρά αυτά λάθη αφορούν, επίσης, ότι ο βαθμός δυσκολίας γραπτών ήταν εκτός πλαισίων, απούσα ήταν η διαβάθμιση του γραπτού, η χρονική διάρκεια του γραπτού ήταν και αυτή εκτός πλαισίων ενώ οι διορθώσεις και οδηγοί διόρθωσης περιείχαν ασάφειες και παραλείψεις».

Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραγόντων είναι «μία πραγματική αποτυχία, η οποία επιβεβαιώνεται πλέον αριθμητικά και μετρήσιμα από τους βαθμούς που πήραν τα παιδιά».

Στην ανακοίνωση και σε όσα δήλωσε ο Λοϊζος Κωνσταντίνου, σημειώνεται ότι «η αποτυχία αυτή βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας και σε καμία περίπτωση τα παιδιά μας, τα οποία δεν πρόκειται να θυματοποιηθούν για τα λάθη αυτών που είχαν την ευθύνη της διεξαγωγής των εξετάσεων, των θεματοθετών, των επιθεωρητών και της Εποπτικής Αρχής».

«Αυτοί είχαν αποκλειστικά την ευθύνη να ελέγξουν άτομα και διαδικασίες», επεσήμανε, ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταράζει τα νερά ο Μυλωνάς-Ετοιμάζει πρόταση για κατάργηση των Παγκύπριων

Δειτε Επισης

Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Επιμένει το Ισραήλ για το μακελειό κατά τη διανομή τροφίμων-«Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στο ποδοπάτημα»
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»
Οξάνα, Καλαϊτζίδου, Αιμίλιος, Βαγγέλης, Θανάσης, Ανδρέας… Επέμεναν πως έγιναν οι έρευνες, επέμεναν να φωνάζουν
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους στόχους»
Κόλλημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα-Δεν στέλνει αντιπροσωπεία το Ισραήλ
Συνελήφθησαν επτά άτομα που εντοπίστηκαν με ρόπαλα και πέτρες- Έρευνες αν συνδέονται με συμπλοκή
Συνελήφθη ο αδελφός του δολοφονηθέντα Αγγελή-Είχε απειλήσει με μαχαίρι και βενζίνη την κατηγορούμενη
Υποχωρεί η σκόνη, στους 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανατράπηκε η μοτοσικλέτα του και σύρθηκε στην άσφαλτο-Πώς τραυματίστηκε κρίσιμα ο 42χρονος