Απέναντι στον Αβέρωφ και ο Χάρης-Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία ΔΗΣΥ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξήγγειλε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι διεκδικεί την αρχηγεία της παράταξης μόνο για πενταετή θητεία, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αποτελεί όχημα ικανοποίησης προσωπικών σχεδιασμών».

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε την υποψηφιότητά του αναφέροντας ότι έχει την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και το όραμα για έναν καλύτερο ΔΗΣΥ, ενώ το όραμά του είναι ένα κόμμα ανοικτό, που να σέβεται την αντίθετη άποψη και θα αποκαταστήσεις τους δεσμούς με ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί. «Ένα κόμμα που ενώνει, που θα είναι κοντά στη βάση του, που θα επιδιώξει αποφασιστικά τη στελεχιακή ανανέωση. Που θα μένει μακριά από τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς και δεν θα ανέχεται καμία σκιά, καμία υπόνοια διαπλοκής», τόνισε. Έκανε, παράλληλα, αναφορά στις αρχές και τις αξίες του Γλαυκου Κληρίδη.

«Η ήττα στις προεδρικές εκλογές αλλά κυρίως τα όσα ακολούθησαν έχουν προκαλέσει θλίψη και προβληματισμό. Αντί της νηφάλιας ανασκόπησης και της συνενωτικής προσέγγισης, επιλέγηκε η διχαστική όξυνση και οι παρεμβάσεις που έθεσαν την παράταξη μας μπροστά στον κίνδυνο της διάσπασης. Απαιτείται μια νέα πορεία για να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος, δυνατός και αξιόπιστος», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Γεωργιάδης.

Υπογράμμισε πως είναι η ώρα για την παράταξη μας να γυρίσει σελίδα και να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο ηγεσίας. Πιο συλλογικό και συναινετικό. Με συχνή και ομαλή εναλλαγή στην ηγεσία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα σύγχρονα κόμματα της Ευρώπης.

«Διεκδικώ μια και μόνο πενταετή θητεία όχι για να ικανοποιήσω την όποια προσωπική φιλοδοξία. Εξάλλου, η παράταξη δεν πρέπει να αποτελεί όχημα ικανοποίησης προσωπικών σχεδιασμών. Ζητώ τη στήριξη των μελών του κόμματος για να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ανάγκη», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως «είχα τη τιμή και το προνόμιο να υπηρετήσω σε όλες τις βαθμίδες του Δημοκρατικού Συναγερμού, ξεκινώντας από τη νεολαία και φτάνοντας μέχρι τη θέση του βουλευτή και του αναπληρωτή προέδρου. Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που - σε καιρούς δύσκολους - υπηρέτησα ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη. Έχω την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και το όραμα για ένα καλύτερο Δημοκρατικό Συναγερμό».

«Για ένα κόμμα ανοικτό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Που θα σέβεται την αντίθετη άποψη. Που θα αποκαταστήσει τους δεσμούς με ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί. Ένα κόμμα που ενώνει, που θα είναι κοντά στη βάση του, που θα επιδιώξει αποφασιστικά τη στελεχιακή ανανέωση. Που θα μένει μακριά από τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς και δεν θα ανέχεται καμία σκιά, καμία υπόνοια διαπλοκής. Μια παράταξη που θα σέβεται στην πράξη - και όχι μόνο στα λόγια - τις αρχές και αξίες της, που φέρουν το στίγμα του Γλαύκου Κληρίδη. Ένα κόμμα πατριωτικό και υπεύθυνο, με καθαρές θέσεις στο πλαίσιο της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς», πρόσθεσε ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Είναι η ώρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό να εισέλθει σε μια νέα εποχή, με μια νέα πολιτική κουλτούρα, ένα νέο πολιτικό ήθος και μια νέα συλλογική ηγεσία», κατέληξε.

Αναμένεται ο Δημήτρης

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι το δεύτερο πρόσωπο που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΗΣΥ, μετά τον πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει εξαγγελία και από τον Εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης, Δημήτρη Δημητρίου.

Ο Νίκος Νουρής, ο οποίος φημολογείτο ότι επρόκειτο να διεκδικήσει την προεδρία, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι τελικά δεν ενδιαφέρεται. «Καλώ την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του», τόνισε, ενώ άσκησε έντονη κριτική γιατί ιεραρχήθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες πάνω από την πολιτική ανάλυση του αποτελέσματος.

Σε ό,τι αφορά την Αννίτα Δημητρίου και τον Γιώργο Παμορίδη, που ακουγόταν έντονα τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ότι θα βρεθούν απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, λόγω και κάποιων τοποθετήσεων στις οποίες προέβησαν, φαίνεται πως το ενδεχόμενο δικών τους υποψηφιοτήτων απομακρύνεται, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά πριν από το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας έχει ήδη υπερβεί τις υφιστάμενες δημογραφικές δυνατότητες
Προσχώρησε στο VOLT η Έφη Ξάνθου-«Είναι πλέον ο πολιτικός μου χώρος»
Μνεία ΥΠΕΞ για το όραμα του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Κυπριακό, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του
Προσπάθεια νέων τετελεσμένων από Τουρκία-Επιστολή Μόνιμης Αντιπροσώπου της ΚΔ σε Γκουτέρες
Ανησυχία για τους ηλικιωμένους πίσω από το τιμόνι, στα συρτάρια η αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης αδειών
Θέλει να κάνει power off τα κινητά στα σχολεία το ΥΠΑΝ-Ξεκαθαρίζει τις ασάφειες και θέτει προτεραιότητες
Άρχισε η έρευνα για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές
Συγκρούεται στην τουρκική αδιαλλαξία η προσπάθεια για εξελίξεις στο Κυπριακό
Το Υπουργικό ενέκρινε συμφωνίες Κύπρου-Ελλάδας για μεταμοσχεύσεις νεφρών και πνευμόνων
Λύση μόνο στη βάση του πλαισίου αποφάσεων του ΣΑ υποστηρίζει ο Ακάνσοϊ