Προανήγγειλε υπουργούς από όλες τις επαρχίες ο Χριστοδουλίδης

Όλα όσα αναφέραμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα τα εφαρμόσουμε και αποτελούν το συμβόλαιο μας με τον κυπριακό λαό, δήλωσε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφεροντας πως είναι «αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

Μιλούσε στο επιτελείο του στη Λάρνακα, το οποίο επισκέφθηκε την Τρίτη το βράδυ για να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την εκλογή του, και όπου οι υποστηρικτές του τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και συγκεκριμένα ονόματα να ανακοινώσει, σημειώνοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιο κοντά στην ημερομηνία της 1ης Μαρτίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, ακόμη, πως «ο διάλογος που είχαμε όλο αυτό το διάστημα θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, γιατί αυτός ο διάλογος μόνο έχει να προσφέρει και σε εμάς και στην κοινωνία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν στα ονόματα που αξιολογεί για το Υπουργικό του Συμβούλιο ενδέχεται να δούμε και άτομο το οποίο κατάγεται από την Λάρνακα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «θα υπάρχει παρουσία από όλες τις περιοχές της Κύπρου στην βάση ενός βασικού κριτηρίου. Το κριτήριο είναι η ικανότητα να μπορεί να υπηρετήσει και να εργαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος μας και μπορώ να σας πω ότι στην πόλη της Λάρνακας υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και άνδρες και γυναίκες που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτά τα καθήκοντα», πρόσθεσε.   

Στην ομιλία του ο κ Χριστοδουλίδης ανέφερε πως θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Σημείωσε πως «από την 1η Μαρτίου κρινόμαστε καθημερινά και θέλουμε να κρινόμαστε καθημερινά από τον κυπριακό λαό. Θέλω να σας υποσχεθώ πως όλα όσα αναφέραμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εμείς θα τα εφαρμόσουμε. Είναι το συμβόλαιο μας με τον κυπριακό λαό», είπε.

«Το δεύτερο το οποίο κράτησα από αυτή την προεκλογική εκστρατεία ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση ήταν το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα όλοι εσείς ανοίξατε τα σπίτια σας με δεχθήκατε, συζητήσαμε μαζί, με βοηθήσατε να αντιληφθώ σαφώς καλύτερα ποια είναι τα προβλήματα, ποιες είναι οι δυσκολίες, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την διακυβέρνηση του τόπου και θέλω σήμερα να σας υποσχεθώ ότι ακριβώς στη βάση των προτεραιοτήτων που εσείς μας αναδείξατε όλο αυτό το διάστημα είναι εμείς που θα κινηθούμε από την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως «με την παρουσία μου απόψε στην Λάρνακα θέλω να στείλω και ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ομάδες. Σήμερα είχα συναντήσεις με αρκετούς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων αύριο θα έχω με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και θα συνεχίσω τις συναντήσεις και τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ημέρα που θα παρουσιαστώ στην Βουλή των Αντιπροσώπων, να κάνουμε πράξη αυτό που πραγματικά πιστεύω και θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε σαφώς καλύτερα στις δικές σας προσδοκίες, στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

«Μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, που ήταν κάτι που το υποσχέθηκα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», είπε, προσθέτοντας πως  «ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε σαφώς καλύτερα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά που πρέπει να δώσουμε στην κυπριακή κοινωνία. Να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις οι οποίες δεν έχουν ούτε κομματικό χαρακτήρα ούτε ιδεολογική προέλευση».

Στο επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη στήθηκε πάρτυ από τους υποστηρικτές του στο οποίο συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Δριμεία επίθεση Συζύγων και Τέκνων Αγνοουμένων κατά Φειδία-«Εισπράξαμε ειρωνεία και χλευασμό, περιμένουμε απολογία»
Πρόεδρος για διορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν: Συζητάμε για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα
Κ. Κόμπος: Η Κύπρος αναμένει από Ουγγρική Προεδρία μη κατευνασμό του επιτιθέμενου
Ν. Χριστοδουλίδης: Έχουν ληφθεί αποφάσεις, το έργο τερματικού σταθμού στο Βασιλικό θα υλοποιηθεί
Καλύτερα αποτελέσματα στους μέσους όρους στις Παγκύπριες-Εν αναμονή ανακοινώσεων για θεματοθέτες
Επανήλθε ο ΠτΔ για την προαναγγελία τολμηρών αποφάσεων για Κυπριακό-«Δεν χαρίζω σπιθαμή κατεχόμενης γης»
Καμάλα Χάρις vs Ντόναλντ Τραμπ-Θα μπορέσει η Εισαγγελέας να τον νικήσει, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Γ. Γεραπετρίτης: To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα, η Τουρκία έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή
Περηφάνεια, συγκίνηση, χαρά-Οι άριστοι των αρίστων στον REPORTER για το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες
Νεκρή 64χρονη που υπέστη θερμοπληξία-Νοσηλεύονται άλλα τρία πρόσωπα, ανάμεσα τους μια 25χρονη