Τα μηνύματα των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και η… στήριξη Αβέρωφ στον Χριστοδουλίδη

Παρά τα σκληρά λόγια που εξαπέλυε εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όσο και την τελευταία εβδομάδα, ο μεγάλος χαμένος του πρώτου γύρου εμφανίστηκε αρκετά συγκαταβατικός στις τοποθετήσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών, με δηλώσεις που σε τίποτα δεν θύμιζαν την προηγούμενη πολεμική. Πολλοί πέριξ της Πινδάρου, άλλωστε, θα ευνοούσαν μια τέτοια διαφοροποίηση, καθώς θεωρούν σημαντική τη διατήρηση γεφυρών με τον κ. Χριστοδουλίδη και τη διακυβέρνησή του και οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε ένα μήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιτυχία του. Ακολούθως τόνισε: «Θα επαναλάβω αυτό που λέγαμε και προεκλογικά. Ο ΔΗΣΥ θα είναι δίπλα από τον νέο Πρόεδρο στα δύσκολα για τον τόπο μας. Για τον χειρισμό του εθνικού μας ζητήματος, την οικονομία, το μεταναστευτικό. Δεν χρειάζεται συμμετοχή στην Κυβέρνηση για να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα. Και μπορεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον η τοποθέτηση στελεχών του κόμματος επηρέασε το αποτέλεσμα, ανέφερε πως η απόφαση ήταν ψήφος κατά συνείδηση και υπήρξαν αξιωματούχοι και προς τους δύο, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΗΣΥ είναι δεδομένη.

Ωστόσο, το φιλικό ύφος με το οποίο εκφράστηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θεωρείται άσχετο με την ευρεία αποδοχή που φαίνεται να έχει ανάμεσα στον κόσμο του ΔΗΣΥ, καθώς, με βάση τα exit polls, περίπου επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο. Ακόμη και ανάμεσα στους δικούς του ψηφοφόρους, αρκετοί εκ των οποίων δήλωναν πρόθυμοι να κάνουν την υπέρβαση υπέρ του κ. Μαυρογιάννη, πολύ περισσότεροι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, τον οποίο κατ’ επανάληψη χαρακτήριζαν στον ΔΗΣΥ ως «αποστάτη» στα συλλογικά όργανα του κόμματος και στις δημόσιες τοποθετήσεις. Και των αριθμών αυτών ακολούθησε η αλλαγή ρητορικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συσπειρώσεις και μετακινήσεις-Ποιον τροφοδότησαν οι ψηφοφόροι Αβέρωφ και ΔΗΣΥ

Ενδείξεις γι’ αυτή την αλλαγή παρουσίασε και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ενώ η προσοχή ήταν στραμμένη στην πρωτοφανή αντιπαράθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Καίτη Κληρίδου. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έστειλε μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους πως «όποιος και αν κερδίσει να υπολογίζει στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όχι στη μοιρασιά των καρεκλών, αλλά στην ανάληψη ευθύνης για τα δύσκολα που έρχονται για τον τόπο μας. Θα είμαστε δίπλα από οποιονδήποτε εκλεγεί, γιατί πάντα για εμάς σημασία έχει η προκοπή και το μέλλον της χώρας μας».

Σε παρόμοιο ύφος κινήθηκε και η δήλωση του κ. Νεοφύτου κατά την άφιξή του στην Πινδάρου λίγο πριν τα επίσημα αποτελέσματα, καθώς είπε πως η στήριξη του ΔΗΣΥ δεν θα είναι για τη «μοιρασιά των καρεκλών» αλλά ως δύναμη ευθύνης, με γνώμονα το καλό του τόπου. «Αυτά είναι τα θεμέλια», συνέχισε, δείχνοντας προς την προτομή του ιδρυτή του κόμματος Γλαύκου Κληρίδη που κοσμεί την κεντρική είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πλευρό του νέου Προέδρου δηλώνει ο Αβέρωφ-«Όχι για την μοιρασιά των καρεκλών»

 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ