Τηλεφωνική επικοινωνία Τατάρ με Χριστοδουλίδη-Τον συνεχάρη για την εκλογή του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε το μεσημέρι ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Τατάρ, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις οικογένειες των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Διαβίβασε επίσης στον κ. Τατάρ την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχει ήδη εκφραστεί για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε με έμφαση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως προστίθεται, ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι προς όφελος καμίας από τις δύο κοινότητες. Εξέφρασε ταυτόχρονα την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού.

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβίβασε την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κ. Τατάρ το συντομότερο δυνατό, είτε πριν, είτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ενημέρωσε ότι για αυτή την πρόθεσή του, θα ενημερώσει και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη.

Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό
Επιμένει στα δύο κράτη το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ε/κ πλευρά δεν θέλει καν να αρθρώσει τη λέξη συνεργασία»
Έτοιμος να συμβάλλει στο θέμα των οδοφραγμάτων δηλώνει ο Χαρμαντζί
Πλήρως δεσμευμένο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το ΗΒ
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της ΚΔ στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη