Κλείδωσε τα πρώτα μέλη του Υπουργικού του ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει το βράδυ της Δευτέρας ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την ίδια ώρα που όπως αποκάλυψε, ενημέρωσε τα πρώτα πρόσωπα που θα αποτελέσουν μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, ενώ ζήτησε ακόμα λίγο χρόνο για ανακοινώσεις.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «σήμερα κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από το εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός τον οποίο θα ανακοινώσουμε για τις επαφές που θα έχω τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Απόψε θα έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσουν συναντήσεις όπως υποσχέθηκα με όλους του αρχηγούς το κομμάτων για να παρουσιάσω τις θέσεις μου, τις απόψεις μου, να ανταλλάξουμε κάποιες ιδέες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζυμώσεις και παρασκήνιο για Προεδρία ΔΗΣΥ-Το κάδρο των υποψηφίων

Σημείωσε πως «η πρώτη πολιτική πράξη στην οποία προσδίδω ιδιαίτερη σημαία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που θα είναι η ορκωμοσία, είναι ο διορισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι κάτι το οποίο θα είναι αποκλειστική μου ευθύνη. Εάν οι επιλογές αυτές αν είναι θετικές ή στυην πορεία αρντηικές η ευθύνη θα είναι και πάλι δική μου».

Ο κος Χριστοδουλίδης είπε πως χαίρεται γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία ενισχύθηκε περισσότερο η πεποίθηση του ότι υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι εάν εμπλέκονταν στην πολιτική του τόπου και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε χρήσιμα χαρτοφυλάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και τώρα Υπουργικό-Το στίγμα προθέσεων του νέου ΠτΔ για την πρώτη πολιτική πράξη

«Κανείς δεν γνώριζε πριν τις εκλογές, πριν το αποτέλεσμα των εκλογών ποιες είναι οι σκέψεις μου. Σιγά –σιγά αυτές τις σκέψεις θα τις μοιραστώ με τους άμεσα εμπλεκομένους. Η δική μου προσέγγιση επικεντρώνεται σε τεχνοκράτες, που είναι δοκιμασμένοι στο τομέα αρμοδιότητάς τους, έχουν επαφή με την πολιτική του τόπου. Όσον αφορά τις ανακοινώσεις, όταν κλειδώνει κάτι και από τις δύο πλευρές δεν θα υπάρχει πρόβλημα να το ανακοινώσω. Σίγουρα θα γίνει πριν την ορκωμοσία», είπε .

Τέλος ο κος Χριστοδουλίδης, είπε πως έχει μιλήσει με κάποια πρόσωπα, τους έχει ενημερώσει για τις σκέψεις του. «Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι θετική και ενθαρρυντική. Σιγά-σιγά θα δείτε και ονόματα».

Σε σχετική ερώτηση ο κος Χριστοδουλίδης είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αρνητική απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ