Χωριστές εκλογές για πρόεδρο και την υπόλοιπη ηγεσία το επικρατέστερο σενάριο στον ΔΗΣΥ

Σε βαρύ κλίμα, με την εσωστρέφεια και τις εσωτερικές κόντρες να έχουν χτυπήσει κόκκινο, συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, με μοναδικό θέμα συζήτησης το χρονοδιάγραμμα, για το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος που ανακοίνωσε για την 11 Μαρτίου ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Από τη μια το κακό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, που άφησε εκτός τον υποψήφιο του κόμματος και από την άλλη όλα όσα ακολούθησαν με τις προστριβές μεταξύ μελών, βάρυνε πολύ το κλίμα στο ΔΗΣΥ, την ώρα που το κόμμα καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα. Την επόμενη μέρα που τουλάχιστον στην παρούσα φάση, φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μιας σειράς πρωτοκλασάτων στελεχών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου που ήδη έχει θέσει υποψηφιότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα παρέμβαση στα τεκταινόμενα του ΔΗΣΥ, έκανε ο Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της, ενώ δηλώνει το παρόν του για την επόμενη ημέρα, προτάσσοντας, «την ατομική ευθύνη του καθενός μας για την διατήρηση της ενότητας του Συναγερμού αλλά και της παράταξης», ενώ παράλληλα καλει, όλους όσους ενδιαφέρονται για την παράταξη, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας πράξουν ανάλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζυμώσεις και παρασκήνιο για Προεδρία ΔΗΣΥ-Το κάδρο των υποψηφίων

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στο Πολιτικό Γραφείο

-Άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πινδάρου τα στελέχη του ΔΗΣΥ. Μεταξύ των παρευρισκομένων ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. 

-Στα γραφεία του ΔΗΣΥ για να συμμετάσχει στο Πολιτικό Γραφείο και ο υπουργός Νίκος Νουρής, ο οποίος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντας πρωτάκουστη την απόφαση για εκλογές την 11η Μαρτίου, πριν αναλυθούν σε Συνέδριο οι λόγοι της αποτυχίας στις Προεδρικές Εκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε παντιέρα κατά Αβέρωφ ο Νουρής-«Πρωτάκουστη απόφαση για Εκλογικό Συνέδριο»

-Στο ισόγειο των γραφείων του ΔΗΣΥ, όπου πραγματοποιείται το Πολιτικό Γραφείο κατέβηκε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του. 

-Στο Πολιτικό Γραφείο συμμετέχει και η Καίτη Κληρίδου η οποία τις τελευταίες ημέρες ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ απουσιάζουν ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο εξοργισμένων Συναγερικών στην προηγούμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, καθώς επίσης και ο Γιαννάκης Κασουλίδης. 

-Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, η οποία ξεπέρασε τις δύο ώρες, έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτενής συζήτηση σε σχέση με τις πρόνοιες του Καταστατικού του κόμματος. Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρίσκεται το ζήτημα των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών, με κάποια στελέχη να θεωρούν λανθασμένη την βεβιασμένη, όπως την χαρακτήρισαν απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 11 Μαρτίου. 

-Με βάση τις πρόνοιες του Καταστατικού, για να πραγματοποιηθούν εκλογές για όλες τις θέσεις της ηγεσίας αλλά και τις θέσεις των μελών του Πολιτικού Γραφείου, θα πρέπει να υπάρξουν οι παραιτήσεις τους, κάτι το οποίο δεν φαίνεται ότι θα συμβεί. 

-Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ως επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι αυτό των χωριστών εκλογών. Δηλαδή εκλογών για την Προεδρία του κόμματος στις 11 Μαρτίου και για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας, αφού ολοκληρωθεί η θητεία τους τον Απρίλιο.

-Ως επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος, στο οποίο θα εκλεγούν ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος, οι τρεις αντιπροέδροι και τα εκλελεγμένα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο έξι και επτά Μαίου.  

Το κείμενο ανανεώνεται

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές