Πήρε συμβουλές από Αναστασιάδη, σφίγγα για το Υπουργικό του ο Χριστοδουλίδης

Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ως εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανηφόρησε απόψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η πρώτη μιας σειράς επαφών που θα έχει και τα επόμενα 24ωρα με τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια προσπάθεια να ανταλλάξει προβληματισμούς, να ταξινομήσει προτεραιότητες και να πετύχει όσο το δυνατό πιο ευρύτερη κοινωνική αποδοχή στη νέα του Κυβέρνηση. 

Η συνάντηση που κράτησε ακριβώς τριάντα λεπτά, διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Μετά το πέρας της συζήτησης ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα ευχάριστη, είμαστε χρόνια συνεργάτες. Είχα την ευκαιρία σήμερα να τον ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά, για το γεγονός ότι με εμπιστεύτηκε σε κρίσιμες θέσεις, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Από εκεί και πέρα με ενημέρωσε για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν, είτε αφορούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, είτε θέματα που άπτονται του Κυπριακού, κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα των επαφών του στην ΕΕ. Κάτι που όπως γνωρίζεται έχω δηλώσει θα εργαστούμε εντός αυτού του πλαισίου έτσι ώστε να σπάσουμε τον τοίχο του Κυπριακού».

Και πρόσθεσε: «Και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης υπάρχουν αρκετά θέματα που αφορούν τα εργασιακά, τα θέματα της οικονομίας και ανταλλάξαμε απόψεις από όλων των θεμάτων και σίγουρα θα δω ξανά τον Πρόεδρο πριν την αποχώρηση του από το Προεδρικό.» 

Ερωτηθείς εάν ζήτησε την άποψη του Προέδρου για πιθανούς υπουργούς, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως δεν συζήτησαν για το Υπουργικό. «Εκεί που επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν στα θέματα», επεσήμανε. 

Ερωτηθείς εάν ζήτησε συμβουλές για τα νέα του καθήκοντα, απάντησε πως, «αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στα πλαίσια της συζήτησης, έγινε κι αυτό στα πλαίσια της συζήτησης». 

Ερωτηθείς για το πότε θα κλειδώσουν τα ονόματα για το νέο Υπουργικό και αν αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο κ. Χριστοδουλίδης συνέστησε υπομονή. «Με έχουν ενημερώσει σήμερα ότι η τελετή θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στις 11 και 30 το πρωί. Πριν την τελετή θα γίνουν συνολικά ανακοινώσεις  και δεν αποκλείω πριν την ημερομηνία εκείνη να γίνουν γνωστά τα ονόματα. Ειδικότερα τα άτομα που αφορούν τα άτομα που θα βρίσκονται στο Προεδρικό». 

Και πρόσθεσε: «Είχα πολλά τηλεφωνήματα σήμερα. Δεν αφορούν όλα το Υπουργικό. Αυτές οι επαφές θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες». 

Ερωτηθείς για το αν κατέληξε σε κάποια ονόματα, απάντησε πως, «είμαστε κοντά να καταλήξουμε σε κάποια ονόματα. Τα άτομα που είχαμε τις πρώτες επαφές αφορούν κατά κύριο λόγο τα άτομα που θα βρίσκονται εδώ στο Προεδρικό μαζί μου». 

Ερωτηθείς για το θέμα του διαπραγματευτή ο Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη θέση πολύ σημαντική και ανέφερε πως, «έχω συγκεκριμένη άποψη και σύντομα θα ακούσετε την απόφαση μου».

Σε σχέση με τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων, ανέφερε πως αυτές θα κλειδώσουν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. 

Τη σημειολογική σημασία της, έχει το γεγονός, πάντως, ότι Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκαν την ίδια ώρα που στην Πινδάρου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μεταξύ άλλων εξετάζει την επόμενη ημέρα της βαριάς και ιστορικής ήττας του κόμματος και καθορίζει τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για την 11η Μαρτίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζυμώσεις και παρασκήνιο για Προεδρία ΔΗΣΥ-Το κάδρο των υποψηφίων

Λίγο πριν φτάσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό έφτασαν οι στενοί συνεργάτες του Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στα παλιά του λιμέρια και η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του, Μαριλένα Ευαγγέλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Παμπορίδη για τα τεκταινόμενα στον ΔΗΣΥ-«Τεράστιες ευθύνες ηγεσίας»

O Νίκος Αναστασιάδης, εξήλθε από το γραφείο του για να υποδεχθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο είχε ένα θερμό εναγκαλισμό, πρωτού οι δύο άνδρες εισέλθουν στο εσωτερικό του γραφείου. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ