Σκληρή απάντηση ΠτΔ σε Καίτη Κληρίδου-«Χυδαιότητες, πρέπει να τιμάς το όνομα που φέρεις»

Η εξέλιξη της πρώτης Κυριακής με την αποτυχία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, έφερε χιονοστιβάδα εξελίξεων στον ΔΗΣΥ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά από στελέχη καταφέρθηκαν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνοντας τον ως τον ελέφαντα στο δωμάτιο, για την αποτυχία του ΔΗΣΥ να βρεθεί στον δεύτερο γύρο.  

Μια εξ αυτών των στελεχών ήταν και η Καίτη Κλήρίδου, η θυγατέρα του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της παράταξης, Γλαύκου Κληρίδη, η οποία κάλεσε τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατηγορώντας παράλληλα τον Νίκο Αναστασιάδη πως αυτός εξέθρεψε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, «για να καλύψει τα νώτα του και να μη αποκαλυφθεί η προσωπική του ανάμειξη στη διαφθορά», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Κληρίδου.

Μάλιστα στη χθεσινή ανάρτηση της, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη πως αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής τους, ότι αμαύρωσε την ιστορία του ΔΗΣΥ, δεν σεβάστηκε τον Γλαύκο Κληρίδη και δεν σεβάστηκε το κόμμα που τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της κας Καίτης Κληρίδη χθες περί διαφθοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «και βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα εγγόνια τους, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τον β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ και ερωτηθείς αν θα βρίσκεται στο πλευρό του όποιου εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «αυτό είναι το καθήκον του καθενός από μας. Σήμερα, ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Θα πρέπει να τον περιβάλουμε, όποιος και αν είναι, και με αγάπη και με εμπιστοσύνη και όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να επιτύχει στο έργο του».

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το καθήκον μας. Και αν είναι κάτι που θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον λαό, «μαζικά να συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Το έχουμε πει πολλές φορές, ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφουν οι οποιοιδήποτε θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και καθήκον, αν θέλετε, προς τη δημοκρατία, ανεπηρέαστα, με βάση τα δικά τους κριτήρια».

Ερωτηθείς αν ανοίγει ένας νέος κύκλος για τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν είναι θέμα να ανοίξει άλλος κύκλος. Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά, και εκεί και όπου θα χρειαστεί η παρέμβαση μου θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και όχι την αρνητική».

 

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού