Τα μηνύματα Μαυρογιάννη-Χριστοδουλίδη μετά τη ψήφο τους

Με μηνύματα ενότητας αλλά και κάλεσμα για συμμετοχή στις Προεδρικές Εκλογές, απευθύνθηκαν στους πολίτες εν μέσω της ψηφοφορίας οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματα.  

Από την Γεροσκήπου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα σε μια πολύ σημαδιακή για μένα μέρα, είναι μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα. Κάτι που κρατώ απ' αυτή τη μακρά προεκλογική εκστρατεία είναι ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, ποια είναι τα διλήμματα ενώπιον του. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο κυπριακός λαός επιθυμεί να δημιουργηθεί ελπίδα και προοπτική, ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού, για εμάς και τα παιδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Είναι πολύ σημαντικό, αφού θέλουμε τα ίδια πράγματα, να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή απλά διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Και το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις -όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία- δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση και μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», σημείωσε ο υποψήφιος.

«Το είπα και την περασμένη βδομάδα, θέλω να το επαναλάβω και σήμερα, το βασικό ζητούμενο αυτό είναι, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ασχέτως κομματικής προέλευσης, ασχέτως ιδεολογικού χρώματος, ανένταχτων ψηφοφόρων, νέων ψηφοφόρων. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις -επαναλαμβάνω- θέλουν κοινές προσεγγίσεις και μπορούμε ναι, να διασφαλίσουμε αυτή τη συλλογικότητα, η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού», κατέληξε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ψήφισε στην Αγλαντζιά μόλις άνοιξαν οι κάλπες μετά το μεσημβρινό διάλειμμα. «Άσκησα μόλις τώρα το εκλογικό μου δικαίωμα στην Αγλαντζιά, όπου κατοικώ εδώ και 36 χρόνια και ελπίζω όλοι οι πολίτες να κάνουν το ίδιο, γιατί η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή», τόνισε. «Δεν είναι απλώς μια διαδικασία, είναι η ανάληψη ευθύνης των πολιτών. Στέλνω ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας. Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Είναι η ώρα της ενότητας, είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Είναι η ώρα για μια ευρωπαϊκή Κύπρο για να αλλάξει σελίδα», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε «βεβαίως, είμαι πολύ αισιόδοξος. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα είμαστε νικητές».

Ο υποψήφιος κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Καίτη Κληρίδου και κατά πόσο περιλαμβάνει πολιτικό ήθος. Ο κ. Μαυρογιάννης επέλεξε να απαντήσει μονολεκτικά, λέγοντας «όχι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκκληση για συμμετοχή και ενότητα-Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα οι αρχηγοί

  

Δειτε Επισης

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα