Συσπειρώσεις και μετακινήσεις-Ποιον τροφοδότησαν οι ψηφοφόροι Αβέρωφ και ΔΗΣΥ

Καθαρό προβάδισμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη έδωσαν τα exit polls όλων των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς είναι σε όλα πρώτος και τα ποσοστά του δεν επικαλύπτονται από αυτά του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν τα ποσοστά των συσπειρώσεων των κομμάτων, αλλά και οι μετακινήσεις που παρατηρήθηκαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου και κυρίως το πώς τοποθετήθηκαν οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ αλλά και του Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Σύμφωνα με το exit poll του ΑΝΤ1, το ΑΚΕΛ συσπειρώθηκε εντυπωσιακά γύρω από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, με ποσοστό 92%, ενώ η διαρροή προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη ήταν μόλις 4%.

Στον ΔΗΣΥ, παρά τις δημόσιες παραινέσεις για υπέρβαση, το ποσοστό του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν 63%, ενώ μόνο δύο στους δέκα Συναγερμικούς ψήφισαν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η ροή των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον κ. Χριστοδουλίδη ήταν 47% και προς τον κ. Μαυρογιάννη 31%.

Σε ό,τι αφορά τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η συσπείρωση του ΔΗΚΟ ήταν 79%, με διαρροή ύψους 15%. Χαμηλότερη ήταν η συσπείρωση της ΔΗΠΑ, καθώς τον εκλεκτό του κόμματος ψήφισε το 65%, ενώ τον κ. Μαυρογιάννη το 33%. Το ίδιο ποσοστό υποστήριξης έλαβε ο κ. Χριστοδουλίδης και από την ΕΔΕΚ, ωστόσο η διαρροή προς τον κ. Μαυρογιάννη ήταν στο 24%.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε την μερίδα του λέοντος από το ΕΛΑΜ, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από το Κίνημα Οικολόγων. Πιο συγκεκριμένα, το ΕΛΑΜ κινήθηκε κατά 64% στον κ. Χριστοδουλίδη και κατά 14% στον κ. Μαυρογιάννη, ενώ οι Οικολόγοι ψήφισαν κατά 34% Νίκο Χριστοδουλίδη και κατά 61% Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Μαυρογιάννης κέρδισε το 50% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων, καθώς και το 31% των ατόμων που τήρησαν αποχή, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης άντλησε 36% από άλλα κόμματα και 37% από την αποχή.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε το ΡΙΚ, από τους ψηφοφόρους που ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη στον πρώτο γύρο, έμειναν πιστοί στην επιλογή τους το 93%, ενώ το 6% μετακινήθηκε προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πιο μικρές μετατοπίσεις κατέγραψε ο κ. Μαυρογιάννης, καθώς το 97% των ψηφοφόρων του έκαναν ό,τι και την προηγούμενη Κυριακή, ενώ μόλις 2% μετακινήθηκε προς τον κ. Χριστοδουλίδη.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του Αβέρωφ Νεοφύτου, το 52% επέλεξε αυτή την εβδομάδα τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ το 43,5% ψήφισαν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σε αυτή την περίπτωση η αδιευκρίνιστη ψήφος που καταγράφηκε από το ΡΙΚ είναι 4,5%, ενώ ανάμεσα στους ψηφοφόρους των δύο μονομάχων ήταν 1%. Επτά στους δέκα Συναγερμικούς ευρύτερα, ωστόσο, ψήφισαν τον κ. Χριστοδουλίδη, καθώς το ποσοστό του ήταν 69,5%, έναντι 28% του κ. Μαυρογιάννη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι όλα τα exit polls-Ποιον δείχνουν να προηγείται και με πόση διαφορά

Τα διαστήματα των exit polls

Το διάστημα που έδωσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη ο ΑΝΤ1 είναι 51,9-55,6%, ενώ στον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι 44,4-48,1%.

Στον Alpha το προβάδισμα του κ. Χριστοδουλίδη καταγράφεται μεταξύ 50,2-54,2%, ενώ το ποσοστό που δόθηκε στον κ. Μαυρογιάννη είναι 45,8-49,8%.

Στην περίπτωση του Omega, ο Νίκος Χριστοδουλίδης κυμαίνεται μεταξύ 51,5-55,5% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 44,5-48,5%.

Σε ό,τι αφορά το Sigma, το διάστημα για τον κ. Χριστοδουλίδη είναι 52-56% και για τον κ. Μαυρογιάννη είναι 44-48%.

Τέλος, στο exit poll του κρατικού καναλιού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λαμβάνει μεταξύ 50,5% και 53,5%, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 46,5-49,5%.  

 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου