Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνταν στην Αντιόχεια

Τραγικό τέλος φαίνεται πως είχε η έρευνα για τους δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια της Τουρκίας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν ο Έλληνας ομογενής, τον εντόπισαν νεκρό κάτω από τόνους τσιμέντου. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας του ομογενούς.

Πρόκειται για τον 65χρονο Γιώργο Αντύπα, ο οποίος από την Δευτέρα θεωρούταν αγνοούμενος μαζί με την 63χρονη σύζυγό του, Νίντα Αντύπα.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, πάντως, η ΕΜΑΚ φέρεται να σταμάτησε τις έρευνες για τους δύο Έλληνες αγνοούμενους στην Αντιόχεια, καθώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν εντοπίστηκε κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ με την ειδική κάμερα, αλλά ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ για το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και χτύπησε ο εγκέλαδος. Οι Έλληνες διασώστες επιχείρησαν ακόμη και με θερμικές κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν το αγνοούμενο ζευγάρι.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ερεύνησαν τρία διαφορετικά σημεία των χαλασμάτων, ενώ με κρουστικό μηχάνημα άνοιξαν οπές στα ερείπια και ακολούθως τοποθέτησαν θερμική κάμερα, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του σεισμού στην Τουρκία

Ο σεισμός βρήκε τον Γιώργο και τη Νίντα Αντύπα στο σπίτι τους στην Αντιόχεια. Στα social media τους δηλώνουν τόπο κατοικίας τους το Χαλέπι και ο Γιώργος Αντύπας το πανεπιστήμιο του Χαλεπίου.

Η ελληνική διασωστική αποστολή υπέβαλε σήμερα το πρωί κατ' εξαίρεση αίτημα ώστε να μεταβεί στο εξαώροφο κτίριο όπου ζούσαν και να επιχειρήσει, με 23 διασώστες από την 1η και την 2η ΕΜΑΚ, τρία άτομα ιατρικό προσωπικό, δύο διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα.

«Σήμερα το πρωί έγινε κατ' εξαίρεση αίτημα από την ελληνική αποστολή να μας επιτρέψουν να κάνει απεγκλωβισμό σε αυτό το κτίριο, ένα εξαώροφο κτίριο που κάθε όροφος έχει δύο διαμερίσματα. Δόθηκε το πράσινο φως και η ελληνική αποστολή αναχώρησε προς το σημείο, στο κεντρικό μέρος του Χατάι, με ενισχυμένη δύναμη», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Πηγή: Iefimerida 

Δειτε Επισης

Έστησε καρτέρι έξω από την αυλή του 49χρονου ο δράστης της απόπειρας φόνου-Διέφυγε πεζός, έρευνες αν είχε συνεργό
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου
Ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εκθέσεις Γκουτέρες για καλές υπηρεσίες ο Στιούαρτ
Ομολόγησε το φόνο του Σιαμπτάνη ο 78χρονος-Παρέδωσε το όπλο στις Αρχές
Παραμένει κάτω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές στα ορεινά
Απόπειρα φόνου στην Πύλα-Πυροβολησαν 49χρονο Ελληνοκύπριο στο προαύλο της οικίας του
Αυτή είναι η 24χρονη που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στην Ιταλία
Υποσχέθηκε διευθέτηση της εκεχειρίας στη Γάζα εντός της εβδομάδας ο Τραμπ-Στους 58.026 οι νεκροί
Ασταμάτητες οι συγκρούσεις Βεδουίνων και Δρούζων στη Συρία-Στους 37 οι νεκροί
Αναζητούν τι προηγήθηκε του θανατηφόρου με θύμα τον 16χρονο-Στο επίκεντρο η μοτοσικλέτα που οδηγούσε