Επανέρχεται ο Προδρόμου-«Δεν χρειάζεται φανατισμός, να ψηφίσουμε Χριστοδουλίδη»

Κανείς δεν δικαιολογείται να υποκρίνεται και να κάνει ότι δεν βλέπει τις πολιτικές του ΑΚΕΛ πίσω από την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του δήλωση για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.   

Πρόσθεσε πως "ενσυνείδητα πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα από τα δεινά που θα έφερναν πολιτικές και αστοχίες του ΑΚΕΛ και πρέπει να ψηφίσουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, προσβλέποντας τόσο σε προσεγγίσεις ενότητας τις οποίες προβάλλει, όσο και σε συγκλίσεις πολιτικής που μπορεί να επιτευχθούν".   

"Προσωπικά επαναλαμβάνω ευθαρσώς αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή, την περασμένη Κυριακή: εφόσον η δική μας πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής των πολιτών στην κάλπη, τη δεύτερη Κυριακή έχουμε επιλογή και πρέπει να την κάνουμε", ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

"Νομίζω ότι η θέση ότι κάποιος δεν είχε το δικαίωμα να είναι υποψήφιος παύει να ισχύει, στη δημοκρατία, από την ώρα που την υποψηφιότητα του ενέκριναν με την ψήφο οι πολίτες στην κάλπη. Το τι θα γίνει στο εσωτερικό του κόμματος θα κριθεί αργότερα, τώρα έχουμε μπροστά μας την εκλογή Προέδρου. Η εκλογή αυτή δεν μπορεί να προσεγγίζεται με στενά ενδοκομματικά επιχειρήματα ούτε και με λογική θυμού ή εκδικητικότητας", σημείωσε.

Πρόσθεσε πως "τώρα επιβάλλεται να κάνουμε μια δεύτερη επιλογή" για να σημειώσει πως από τη μια είναι η πολιτική πρόταση του ΑΚΕΛ, το οποίο "δεν είναι απλώς ένα πολιτικό κόμμα με διαφορετικές πολιτικές θέσεις, αλλά είναι μαζί και κατά βάση ένα ολόκληρο σύστημα που εδώ και δεκαετίες, από την αρχή και πάντα, πολεμά τις βασικές αρχές και αξίες μας".

"Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, από την άλλη, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη. Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανελλιπώς προώθησε και υπερασπίστηκε τις πολιτικές και θέσεις της κυβέρνησης μας. Ως Υπουργός Εξωτερικών εφάρμοσε κατεύθυνση εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου και της παράταξης μας, που έχουν ενδυναμώσει τη θέση της χώρας μας διεθνώς, στην Ευρώπη αλλά και στον δυτικό κόσμο και έχουν δημιουργήσει σημαντικές συμμαχίες και στηρίγματα", επεσήμανε ο κ. Προδρόμου. 

Πρόσθεσε πως "θέλουμε να συνεχιστεί μια συνετή πολιτική που όλοι -πλην του ΑΚΕΛ- αναγνωρίζουμε ότι αν είχε εφαρμοστεί από τις προηγούμενες δεκαετίες ίσως να ήταν διαφορετική η θέση και η μοίρα της χώρας μας".

Σημείωσε πως "πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, όποιες διαφορές θέσεων και αν μπορεί να υπάρχουν, είναι δυνάμεις με τις οποίες κατ’ επανάληψη έχει συνεργαστεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αντίθετα, είναι θέμα πολιτικών αρχών το ότι δεν νοείται πολιτική 'ΔΗΣΑΚΕΛ' (όπως δηκτικά λένε κάποιοι). Γι’ αυτό ας μη ματαιοπονούν να προσπαθούν να εξωρραϊσουν θέσεις του ΑΚΕΛ μέσα από το πρόσωπο του Αντρέα Μαυρογιάννη", ανέφερε. 

"Δίλημμα δεν υπάρχει. Ούτε χρειάζεται φανατισμός. Εκείνοι που φανατίζουν και προσπαθούν να μετατρέψουν την πικρία και απογοήτευση σε εκδίκηση, είναι είτε γιατί δεν αντέχουν να αντικρίσουν και να συζητηθούν μεγάλα λάθη που έχουν γίνει είτε γιατί δεν αντέχουν άλλη άποψη από τη δική τους", επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

Ανέφερε πως τέτοια νοοτροπία είναι ξένη στη φιλελεύθερη παράταξη, "όπως ξένες πρέπει να είναι και μεθοδεύσεις και οργανωμένες πρακτικές εκφοβισμού (μέχρι και κοινού 'τραμπουκισμού'), που δυστυχώς είδαμε τις προηγούμενες μέρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ
Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει συνολικά κονδύλια ύψους €3,193 δισ.
Για ηλεκτρονική διακυβέρνηση συζήτησαν αξιωματούχοι της Τουρκίας στα κατεχόμενα