Άλλες κάμερες... ξέμειναν από ρεύμα, άλλες αναβοσβήνουν εικονικά

Καθυστέρηση παρατηρείται στη διαδικασία παραλαβής και λειτουργίας των είκοσι σταθερών και δεκαέξι κινητών καμερών, που πρόκειται να τοποθετηθούν σε έξι διασταυρώσεις σε λεωφόρους της Λευκωσίας και της Λεμεσού, λόγω του ότι, δεν υπάρχει ακόμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ΑΗΚ. Αν και η προθεσμία της πρώτης φάσης των συστημάτων φωτοεπισήμανσης, ήταν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, εντούτοις, η Ανάδοχος εταιρεία, φαίνεται να καθυστερεί την παράδοση των συστημάτων, κάτι που έχει ως επακόλουθο και την καθυστέρηση στη λειτουργία τους. 

Στην παρούσα φάση, έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες σε τέσσερις διασταυρώσεις στη Λευκωσία και σε δυο διασταυρώσεις στη Λεμεσό, ωστόσο κάποιες εξ αυτών, αν και αναβοσβήνουν, φαίνεται να λειτουργούν δοκιμαστικά τις τελευταίες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εγκατασταθεί κάμερες στη διασταύρωση λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Σπύρου Κυπριακού και Διγενή Ακρίτα, αλλά εκκρεμεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κάμερες στη διασταύρωση των λεωφόρων Γρίβα Διγενή με Προδρόμου και βρίσκονται σε δοκιμαστική λειτουργία, χωρίς να γράφουν. 

Επίσης, κάμερες εγκαταστάθηκαν στη διασταύρωση λεωφόρου Στροβόλου με Μαχαιρά, αλλά ακόμη εκκρεμεί η παροχή ρεύματος, ενώ τοποθετήθηκαν κάμερες και στη διασταύρωση της λεωφόρου Λεμεσού με οδό Αρμενίας και λειτουργούν σε δοκιμαστική φάση, χωρίς να εκδίδουν πρόστιμα. 

Επιπρόσθετα, στη Λεμεσό εγκαταστάθηκαν κάμερες στη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Ν. Πατίχη και Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α', αλλά ακόμη εκκρεμεί η παροχή ρεύματος, όπως επίσης και οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Αγίας Ζώνης, που είναι χωρίς ρεύμα. 

Επιβάλλονται ρήτρες για την καθυστέρηση της Ανάδοχου εταιρείας

Με βάση τη σχετική σύμβαση που υπάρχει, ανέφερε στον REPORTER, o επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου, «είμαστε υπόχρεοι να επιβάλουμε ρήτρες για καθυστέρηση, εφόσον καθυστερεί η εταιρεία και από εκεί και πέρα αν είναι δικαιολογημένη αυτή η καθυστέρηση, θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα».

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση από μέρους της εταιρείας σε κάποια πράγματα και αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα λειτουργούν οι νέες κάμερες. «Ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες παραλαβής και κάποιες κάμερες εξ' αυτών είναι έτοιμες προς παράδοση και γι’ αυτό προχωρούμε σε κάποιους ελέγχους. Κάποιες από αυτές όμως, βρίσκονται στο περίμενε αφού δεν έχει πάει ακόμη η ηλεκτρική για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Όπως διευκρίνισε άλλωστε ο κ. Μάρκου, «στις δυο κάμερες στη Λευκωσία έχει δοθεί ρεύμα και ήδη αυτές λειτουργούν και αναβοσβήνουν τα φλας τους, χωρίς ωστόσο να γράφουν. Στις άλλες δυο στη Λεμεσό δεν υπάρχει ρεύμα ακόμη και η εταιρεία έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά τις εργασίες της και αναμένεται να δοθεί στις επόμενες ημέρες το ρεύμα από την ηλεκτρική».

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εγκατάστασης των καμερών, θα αρχίσει η δεύτερη φάση, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση άλλων 66 σταθερών καμερών. «Μόλις γίνει η παραλαβή της πρώτης φάσης, αυτόματα πρόκειται να αρχίσει η δεύτερη φάση των συστημάτων φωτοεπισήμανσης που είναι συνολικά 66 κάμερες για 24 σταυροδρόμια, σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου». Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως το σύστημα φωτοεπισήμανσης, περιλαμβάνει συνολικά 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακρωτηριασμός οκτάχρονου σε σχολείο της Πολίχνης-Έκλεισε πόρτα πάνω στο χέρι του
Άρπαξε οκτώ χιλιάδες από ξεκλείδωτο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε οικία
Χειροπέδες σε 15 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Κλειστός μέχρι το μεσημέρι ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Πάφου
Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι-Φόβοι για νεκρούς
Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων-Ζημιές σε οχήματα και πτώσεις δέντρων
Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη γραφείου παροχής υπηρεσιών για τα πλαστά έγγραφα αλλοδαπών
Η πρώτη αντίδραση του Τατάρ μετά τις αποδοκιμασίες-«Για άλλη μια φορά, είδαμε τη ντροπή τους»
Πήγαν τα μεσάνυχτα για κυνήγι λαγού και τους τσάκωσε η Θήρα
Ακινητοποιημένο για δύο χρόνια το όχημα που έπιασε φωτιά στον Αρχάγγελο