Η ώρα της «τενέκκας»

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 5 Φεβρουαρίου, έχουμε την κρίσιμη μάχη του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

Μέχρι σήμερα, μίλησαν οι δημοσκόποι, μίλησαν  με στόμφο οι καιροσκόποι, τα επιτήδεια συμφέροντα, μίλησαν τα πελατειακά κόμματα και τα κομματίδια, που  έχουν ημερομηνία λήξης και μη ανανέωσης.

Όλοι αυτοί μαζί, αποτέλεσαν, κατά την προεκλογική εκστρατεία, μια παράφωνη συγχορδία, ένα κρεσέντο υποκρισίας, αντίφασης και επιπολαιότητας, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η στρέβλωση της έννοιας της πολιτικής και η καταρράκωση του ηθικού της κύρους. 

Αυτοί λοιπόν, προσπάθησαν να πείσουν τον λαό εικαζόμενοι ότι οι Προεδρικές Εκλογές θα αποτελούσαν ένα εκλογικό περίπατο για αυτούς  και τον υποψήφιό τους.

Δυστυχώς για εκείνους έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ''ώρα της Τενέκκας''. Στην οποία ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει τις συλλογικές του ευθύνες απέναντι στον τόπο και τις μελλοντικές γενιές. Γιατί, η εκλογή μιας νέας διακυβέρνησης και ενός νέου ηγέτη αποτελεί σταθμό για κάθε λαό και μια καινούργια σελίδα, όπου θα γράφεται η Ιστορία της Χώρας και η ετοιμότητά της για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τομών σε κάθε πτυχή της διακυβέρνησης της.

Η σύγχρονή ιστορία γράφεται με στέρεες πολιτικές δυνάμεις που άντεξαν στη φθορά του χρόνου και του λαϊκισμού, που δικαιώθηκαν για τις πολιτικές τους διακηρύξεις μέσα από τις επιτυχίες της Χώρας μας. Η σύγχρονη ιστορία γράφεται με σύγχρονους ηγέτες, που έχουν γνώση, πολιτικό βάθος, όραμα και εμπειρία. Ηγέτες που αποδεδειγμένα διαχειρίστηκαν κρίσεις και τα κατάφεραν, που συνειδητά δεν αυτοπροστατεύθηκαν πολιτικά, αλλά έβαλαν πλάτες, για να μπορέσει η πατρίδα μας και ο λαός μας να ορθοποδήσουν.

Όποιος ηγέτης δεν διαθέτει τα πιο πάνω στοιχεία είναι ευάλωτος, αδύναμος κι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες, όταν κληθεί να αντιμετωπίσει στις κρίσιμες ώρες τις θύελλες και τα διακυβεύματα που έρχονται.

Τα δε επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα πολιτικά συνθήματα κενά περιεχομένου, προεκλογικοί λόγοι, που δεν έχουν νόημα και υπόσταση, πρόσκαιρες προεκλογικές λυκοφιλίες και όλα αυτά που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά «αέρα κουπανιστό», θα αποτελέσουν στο τέλος όχι εκλογικό περίπατο, αλλά τον πολιτικό και κομματικό τους Βατερλώ.

Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα καθημερινά άκουσα με έκπληξη τον Ν.Χ. στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση να λέει το εξής «Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, είμαι έτοιμος ακόμα να τσαλακωθώ για την πατρίδα μου». Πραγματικά, πόση πια υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, πόση κοροϊδία από εκείνον που ήταν για 10 χρόνια κυβερνητικός αξιωματούχος, που ήταν απών από τη διαχείριση κρίσεων και πολιτικών κινδύνων, για να μην ξοδέψει το πολιτικό του κεφάλαιο. Ομολόγησε βεβαίως την αλήθεια, ότι για 10 χρόνια σιδέρωνε το κουστούμι του υποψηφίου, χτίζοντας προφίλ και εικόνα, χωρίς να τσαλακωθεί, χωρίς να παλέψει, χωρίς να ματωθεί.

Με άκαπνες πολιτικές περγαμηνές και πελατειακά κόμματα που τον στηρίζουν, δεν μπορούν και δεν αποτελούν τους κατάλληλους πολιτικούς βαδιστές για να οδηγήσουν την χώρα μας στο μέλλον.

Η πολιτική εντιμότητα και αξιοπιστία, η πολιτική καθαρότητα, η πατριωτική ευθύνη, η φωνή της λογικής και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον είναι τα εχέγγυα, για να εκλέξουμε τον επόμενο ΠΤΔ.

Η υποψηφιότητα του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου εγγυάται αυτή την πορεία, εγγυάται την Ικανή ηγεσία, που τόσο  έχει ανάγκη η πατρίδα και ο λαός μας!

Καλή Ψήφο και με τη Νίκη!

*Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου

Δειτε Επισης

Η πολιτική επιστρέφει
Οι εκλογές στην Τουρκία και η επόμενη μέρα για τον Ελληνισμό
Ζητείται πολιτική ενσυναίσθηση
Τουρκία - Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές! Μια διαφορετική προσέγγιση
Πόλεμος και Πολιτική Επικοινωνιολογία
Μετανάστες: με ένα ανάλγητο κράτος, ένας εύκολος εχθρός
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη
Το ηχηρό μήνυμα του 17ου Συνεδρίου του ΔΗ.ΣΥ.
Οι εθνικιστικές καταστροφές και η επικοινωνιολογία
Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο