Έρευνες, συσκέψεις αλλά άγνωστο πότε θα καταχωρηθούν νέες υποθέσεις για τα διαβατήρια

Σύσκεψη με θέμα τις υποθέσεις που αφορούν την πιθανή διάπραξη αδικημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών έγινε σήμερα το πρωί Νομική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, έδωσαν οδηγίες προς την Αστυνομία για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις αυτές, και συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για το θέμα αυτό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου, η ανακριτική ομάδα και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας. 

«Έγινε ανασκόπηση της πορείας των υποθέσεων, δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις, και συμφωνήθηκε ότι θα ξανασυναντηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα», είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε ακόμη πως στη Νομική Υπηρεσία υπάρχει ένας κατάλογος με τις υποθέσεις αυτές που επικαιροποιείται αναλόγως των βημάτων που γίνονται.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν υποθέσεις που πρόκειται να καταχωρηθούν στο δικαστήριο σύντομα, η ίδια πηγή απάντησε πως «έχει υποθέσεις που είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους κάποια στιγμή, όμως δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει αυτό».

Ανέφερε, εξάλλου, πως τέτοιου είδους συσκέψεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πως πέραν αυτών η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Νομική Υπηρεσία και τους νομικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις υποθέσεις.

Δειτε Επισης

Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας
Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν-«Η μαμά πατρίδα Τουρκία δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές
«Περάσαμε παρόμοια εμπειρία»-Συναντήθηκε με τις οικογένειες ομήρων στο Ισραήλ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Πάνω από δέκα τραύματα από μαχαίρι φέρει ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός-Ψάχνουν το δολοφόνο και τα κίνητρα
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Έκαναν βόλτες με 285 αμπούλες με laughing gas στο όχημά τους δύο νεαροί, θετικός στο νάρκοτεστ ο οδηγός
Στο Μακάρειο η ανήλικη που παρασύρθηκε από λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν σε διάβαση πεζών
Έπιασε τιμόνι μεθυσμένη και προκάλεσε τροχαίο 45χρονη στη Λακατάμια-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία