Συναντήθηκε με τον ΚΕΝΘΕΑ ο Μαυρογιάννης-Προτεραιότητα η εκπόνηση πολιτικών

Συνάντηση με τον Παγκύπριο, μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό εθελοντικό οργανισμό «ΚΕΝΘΕΑ», πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μαζί τους συνεργάτες του, υποδέχτηκαν στο Εκλογικό Επιτελείο τον Πρόεδρο του ΚΕΝΘΕΑ, Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα Κυκκώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου είχαν ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάλογο.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη δράση του οργανισμού στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις, τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και για τις εκστρατείες πρόληψης που πραγματοποιεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε ανησυχία για τις διαστάσεις που έχει λάβει σήμερα το πρόβλημα των εξαρτήσεων, με τους εκπροσώπους του ΚΕΝΘΕΑ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να επισημαίνουν την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου Μαυρογιάννη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης, η υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων αλλά και η ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου αλλά και της στήριξης του κράτους στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προτεραιότητά αποτελεί η εκπόνηση πολιτικών και η υλοποίηση μέτρων που θα επικεντρώνονται στην ενημέρωση και την πρόληψη, τη μείωση της ζήτησης, τη θεραπεία, τη μείωση της βλάβης και την κοινωνική επανένταξη των ουσιοεξαρτώμενων ατόμων, προστίθεται. Ακολούθως υπενθυμίζονται οι προτάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο εκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου: 

  • Ενίσχυση και στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων μέσω της αύξησης των κονδυλίων και της δημιουργίας ενός ευρύτερου υποστηρικτικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
  • Υλοποίηση της σχετικής εθνικής στρατηγικής 2021-2028.
  • Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων αποτοξίνωσης.
  • Εφαρμογή των νομοθεσιών σχετικά με την πρόσβαση ανηλίκων σε αλκοολούχα ποτά.
  • Προώθηση και ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία, στην Εθνική Φρουρά κ.α., με παράλληλη εμπλοκή των γονέων, του σχολείου και της Κοινότητας γενικότερα.
  • Ενίσχυση των σχολικών μονάδων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
  • Συμπερίληψη στη Στρατηγική για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών, όπως η υπερβολική χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς και του τζόγου.
  • Λειτουργία νέων και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων επανένταξης και βοήθειας σε πρώην χρήστες και ουσιοεξαρτώμενα άτομα, όπως και στις οικογένειές τους, με την παροχή όλου του φάσματος των υπηρεσιών (θεραπευτική φαρμακευτική και ιατρική αγωγή, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη κ.ά.).
  • Συστηματική ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης και φιλοξενίας ανήλικων χρηστών και ουσιοεξαρτώμενων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.
  • Ολιστική βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση των εξαρτήσεων, παλιών και νέων, στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, με γνώμονα ότι οι εξαρτήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας και όχι στη βάση σωφρονιστικών παρεμβάσεων.

Δειτε Επισης

Διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ
Καταδικάζουν τα σοβαρά επεισόδια τα κόμματα-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»
Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος
Επίσημη πρώτη ΥΠΟΙΚ στη Βουλή με ειδήσεις και φλέγοντα θέματα στην ατζέντα
Οι «φιλοαριστεροί» Συναγερμικοί, η διατήρηση του κλίματος και η συζήτηση που δεν έγινε
Οι καταγγελίες, η αντίδραση του συστήματος και η ηρεμία της αιώνιας ανοχής
Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »
Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας