Σταθερή η βρετανική υποστήριξη σε λύση ΔΔΟ στην Κύπρο

Η θέση της βρετανικής Κυβέρνησης υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό που θα βασίζεται σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μελών του Foreign Press Association στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης κατά πόσο η βρετανική θέση παραμένει σταθερή υπό τις παροτρύνσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη για στήριξη «λύσης δύο κρατών». Ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε τη βρετανική στήριξη επ’ αυτού μέσω συνεντεύξεων που δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό Τύπο τις προηγούμενες ημέρες.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση μας, (δηλαδή ότι) συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε μια λύση σύμφωνη προς τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, που θα βασίζεται στο μοντέλο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», απάντησε η εκπρόσωπος.

Σε συμπληρωματικό ερώτημα για την προτροπή του κ. Τατάρ να εγκαινιαστούν απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και κατεχόμενων, η αξιωματούχος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου επίσης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της θέσης μας».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το κατά πόσο το Λονδίνο θεωρεί δικαιολογημένη τη ματαίωση από την πλευρά της Τουρκίας των διαπραγματεύσεων με Σουηδία και Φινλανδία για ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, η εκπρόσωπος απέφυγε να καταφερθεί εναντίον της Άγκυρας για τα προσκόμματα που εγείρει, αλλά σημείωσε: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το να γίνουν η Σουηδία και η Φινλανδία μέλη του ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι αυτό θα έκανε τη Συμμαχία πιο ισχυρή και εργαζόμαστε με τους συμμάχους επ’ αυτού».

 

 

Δειτε Επισης

Διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ
Καταδικάζουν τα σοβαρά επεισόδια τα κόμματα-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»
Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος
Επίσημη πρώτη ΥΠΟΙΚ στη Βουλή με ειδήσεις και φλέγοντα θέματα στην ατζέντα
Οι «φιλοαριστεροί» Συναγερμικοί, η διατήρηση του κλίματος και η συζήτηση που δεν έγινε
Οι καταγγελίες, η αντίδραση του συστήματος και η ηρεμία της αιώνιας ανοχής
Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »
Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας