Ζευγάρι πήγε στο καταφύγιο για να υιοθετήσει το πιο ηλικιωμένο σκυλί-Στο νέο της σπίτι η Ήρα

Τα αδέσποτα σκυλιά στην Κύπρο δυστυχώς όλο και αυξάνονται. Σε καθημερινή βάση, με μόνο μια ματιά στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βλέπεις σκυλιά, ράτσας και μη, να είναι εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και χωράφια, ή να καταλήγουν σε φιλοζωικές και καταφύγια, περιμένοντας να υιοθετηθούν.

Η Αθηνά και ο Χαράλαμπος, ευαισθητοποιημένοι για το φαινόμενο των αδέσποτων και νιώθοντας έντονα την ανάγκη να βοηθήσουν, επισκέφτηκαν πριν λίγο καιρό το καταφύγιο SIMBA στο Παλιομέτοχο, ζητώντας να δουν από κοντά τη σκυλίτσα που τους τράβηξε την προσοχή στη σελίδα της οργάνωσης, περισσότερο όπως είχαν πει, λόγω της θλίψης που είδαν στα μάτια της, όπως αναφέρει ανακοίνωση του καταφυγίου.  

«Όταν ξεπρόβαλε η σκυλίτσα που ακούει στο όνομα Ήρα, ήταν φανερό ότι επρόκειτο για ένα ακόμη κυνηγετικό σκυλί, που το εγκατέλειψε ο πρώην ιδιοκτήτης του. Δέκα χρονών, φοβισμένη, ταλαιπωρημένη, διστακτική να εμπιστευτεί ξανά τη ανθρώπινη επαφή. Η αγάπη και η φροντίδα του ζευγαριού όμως, το οποίο έχει ακόμη ένα σκύλο στο σπίτι, ήταν ολοφάνερη», σημειώνει.       

Τι ώθησε ένα ζευγάρι να πάει σε ένα καταφύγιο και να ζητήσει να υιοθετήσει αυτή την ηλικιωμένη σκυλίτσα; «Η απάντηση είναι απλή», λέει η Αθηνά. «Θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτό το σκυλί μια καλή ζωή. Θέλουμε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε ένα σπίτι όπου θα υπερτερεί η σημασία, το χάδι, η αγκαλιά, η αγάπη… Δεν θέλουμε να μείνει σε ένα καταφύγιο, στα αζήτητα λόγω της ηλικίας της και να έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να την αγαπήσει…».  

Δυστυχώς, λόγω νομοθεσιών, αλλά και νοοτροπίας της κοινωνίας μας, χιλιάδες σκυλιά θα συνεχίσουν να καταλήγουν σε καταφύγια ή αδέσποτα στους δρόμους. Αν θέλουμε όμως και μπορούμε, η ζωή τους μπορεί να αλλάξει. Τα αδέσποτα δεν είναι ένα βάρος ή μία άσχημη εικόνα. Είναι η συνέπεια της δικής μας αδιαφορίας, τονίζει η ανακοίνωση.

«Η Ήρα απολαμβάνει πλέον τη ζεστασιά του νέου της σπιτιού, με την αμέτρητη αγάπη που έχουν να δώσουν συνάνθρωποί μας σαν την Αθηνά και τον Χαράλαμπο. Αμέτρητη αγάπη που μας εμπνέει», καταλήγει.  

 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία ενάντια στις εκποιήσεις έξω από τη Βουλή-«Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτι μας
Διαμαρτυρήθηκαν οι διανομείς φαγητού-«Παρακαλώ στηρίξτε μας, θέλω να φθάσω σπίτι ασφαλής»
Υποδείξεις Κεραυνού προς τις τράπεζες για επιτόκια, αναδιαρθρώσεις και χρεώσεις
Βροχές στο μενού του καιρού-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Κλειστό το εκδοτήριο της Cyprus Public Transport στον σταθμό στο Μακάρειο λόγω των επεισοδίων
Αρχίζει η λειτουργία του μηχανογραφικού σύστημα του Τμ. Φορολογίας, Tax For All
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-«Άρχισαν οι δράσεις για έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών»
Θλίψη στο ΤΕΠΑΚ για τον θάνατο της καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτα-«Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Έσκισε ψηφοδέλτια»