Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη

Κύκλο επαφών σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χρύσανθο Ζαννέτο.

Η επίσκεψη του Δημάρχου στην Ουάσιγκτον ξεκίνησε με συναντήσεις του με τους τέσσερις Ελληνοαμερικανούς Βουλευτές Κρις Πάπας, Γκας Μπιλιράκη, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Τζον Σαρμπάνη, τους οποίους και ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Πραγματοποίησε ακόμη συναντήσεις με το Ελληνοαμερικανικό και το Αμερικανοεβραϊκό λόμπι και δείπνο εργασίας με εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς και μια εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος μετέβησαν στη Νέα Υόρκη όπου συναντήθηκαν με το τμήμα του ΟΗΕ που χειρίζεται το Κυπριακό καθώς και με τη νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Ιωάννου μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη δήλωσε πως ο Δήμος Αμμοχώστου αντιπροσωπεύει τους πολίτες της Αμμοχώστου που έχουν διασκορπιστεί μετά το 1974 σε ολόκληρη την Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο σκοπός μας είναι διπλός. Να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο ενωμένο για να νιώθουμε ότι είμαστε Αμμοχωστιανοί. Να κρατηθεί αυτός ο κοινωνικός ιστός της πόλης. Ο δεύτερος σκοπός είναι να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Εμείς, είπε ο κ. Ιωάννου, «ζητούμε να επιστραφεί η περίκλειστη περιοχή που είναι μόνο το 15% των δημοτικών ορίων διότι καλύπτεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το 550 και το 789 που λένε ρητώς ότι αυτό το κομμάτι πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους πριν από την επίλυση του Κυπριακού».

«Όλοι αναγνωρίζουν το δίκιο μας στο θέμα της Αμμοχώστου και όπως μας τονίζουν υπάρχει σαφής παραβίαση του στάτους κβο και πως είναι δύσκολο να επηρεάσουν τον Ερντογάν. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Αμμοχώστου.

Ερωτώμενος για τον επερχόμενο διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό από το ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Ιωάννου το χαρακτήρισε ως «μια θετική εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι προφορικά το έχουν δεχθεί οι Τουρκοκύπριοι ώστε να γίνει μια διερεύνηση στο πως μπορεί να βοηθήσει».

Δειτε Επισης

Βλέπουν αιτήματα αγροτών στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ
Διαρροή λυμάτων από δεξαμενές κτηνοτρόφων στο φράγμα της Άχνας-Κρούει τον κώδωνα ο Κοινοτάρχης
Έκκληση εργοδοτών για επίσπευση αδειών για εργάτες από τρίτες χώρες-Ποια τα δεδομένα στο τραπέζι
Αρχίζει τον Μάρτιο το έργο αξιολόγησης εταιρειών με κριτήρια ESG-Ο ρόλος της Artemis Credit Bureau
Υπ. Γεωργίας: Αυξάνεται ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο, εφαρμόζονται μέτρα
Έρχονται βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα-Πέφτει η θερμοκρασία
Στα σκαριά αγορά 113 οχημάτων από την Κυβέρνηση-Αγοράζει 60 4Χ4, αλλάζουν οχήματα κι έξι πρεσβείες
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε όλη την Κύπρο-«Όχι στον Πούτιν»
Τούρκος απόστρατος αντιστράτηγος συνελήφθη στα κατεχόμενα για λαθρεμπόριο τσιγάρων
Διαμαρτυρία για την κοπή δέντρων στο Δασούδι Λεμεσού-«Έχουμε στοιχεία ότι ήταν μια πρόχειρη απόφαση»