Έντονες αντιδράσεις για καθυστέρηση υποβολής προϋπολογισμών στη Βουλή

Η Ολομέλεια ενέκρινε τα δωδεκατημόριο Ιανουαρίου για ημικρατικούς οργανισμούς των οποίων δεν εγκρίθηκε ακόμα ο προϋπολογισμός. Υπερ ψήφισαν 31 βουλευτές και εναντίον 1.

Με την απόφαση παρέχεται σε ορισμένα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου των οποίων δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι προϋπολογισμοί για το έτος 2024 εξουσιοδότηση για διενέργεια δαπάνης για τον μήνα Ιανουάριο του 2024 ποσού που δεν υπερβαίνει το τμήμα του συνολικού ποσού που προβλέπεται στον προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου δημόσιου δικαίου για το έτος 2023, το οποίο αναλογεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή στον μήνα Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη για νέες υπηρεσίες ή σκοπούς ούτε μπορεί να πληρωθεί οποιαδήποτε νέα θέση στα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, μέχρι να εγκριθούν από τη Βουλή και να πάρουν την τελική τους μορφή οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου για το έτος 2024.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη συμπεριφορά εκ μέρους των ημικρατικών οργανισμών που επαναλαμβάνεται κάθε Δεκέμβριο και οι οποίοι δεν καταθέτουν τους προϋπολογισμούς εντός της περιόδου που ορίζει το Σύνταγμα. Έκανε λόγο για περιφρόνηση του Συντάγματος και της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου έκανε λόγο για απαράδεκτη περιφρόνηση της Βουλής αφού ακόμα δεν κατατέθηκαν οι πλείστους προϋπολογισμοί των ημικρατικών.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλή θα πρέπει να στείλει μια φορά ένα μήνυμα γιατί μόνο έτσι θα την λάβουν υπόψη. Ζήτησε «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Νικόλα Παπαδόπουλου-Ελένης Θεοχάρους
Δεν επηρεάζει μελλοντικούς χειρισμούς η απόφαση για τον Κιουρσάτ, διαβεβαιώνει ο Κόμπος