Σε αναμονή για εξαγγελίες από την Κυβέρνηση οι αγροτικές οργανώσεις

Σε αναμονή για εξαγγελίες την ερχόμενη Δευτέρα από πλευράς Κυβέρνησης για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, βρίσκονται οι αγροτικές οργανώσεις μετά και από τη σημερινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέα Γρηγορίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε το πρόγραμμα κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Σημείωσε πως αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων και του Υπουργείου Γεωργίας η οποία θα συγκληθεί, όπως είπε, τις αμέσως επόμενες μέρες και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα περί τις αρχές του 2024.

Ο κ. Γρηγορίου είπε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν επίσης αιτήματα του αγροτικού κόσμου. «Ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τα συζητήσει περαιτέρω και την επόμενη βδομάδα θα είναι σε θέση να προβεί σε κάποιες ανακοινώσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί» ανέφερε.

Από την πλευρά του και μιλώντας εκ μέρους και των πέντε αγροτικών οργανώσεων, Παναγροτικού, ΈΚΑ, Νέας Αγροτικής, ΠΕΚ και Ευρωαγροτικού, ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Κυριάκος Καϊλάς ευχαρίστησε τον ΠτΔ για το ότι άκουσε με μεγάλη προσοχή τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και πρόσθεσε πως οι αγροτικές οργανώσεις θα αναμένουν μέχρι τη Δευτέρα τις τελικές απαντήσεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυτά τα αιτήματα.

Το θετικό είναι, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Παναγροτικού, ότι (ο ΠτΔ) έδωσε οδηγίες και έβαλε στόχο να αυξήσουμε την παραγωγή (του πρωτογενούς τομέα) έτσι ώστε από το 3% του ΑΕΠ που είναι σήμερα να πάει στο 5%. Πρόκειται, εξήγησε, για ένα μεγάλο στόχο, ο οποίος για να επιτευχθεί χρειάζεται τη στήριξη του κράτους καθώς σήμερα παρατηρείται φθίνουσα πορεία του πρωτογενούς τομέα.

Επανέλαβε ότι θα αναμένουν τη Δευτέρα τις τελικές τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν για τα περαιτέρω.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός
Ηχούν οι Σειρήνες στις 15 και 20 Ιουλίου
Επανεκλογή Ειρήνης Χαραλαμπίδου στη θέση Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ
Πώς απαντά η Κυβέρνηση για τα περί αντισυνταγματικότητας νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Ε. Χαραλαμπίδου: Η ΚΣ ΟΑΣΕ χρειάζεται καθαρή φωνή σε περιόδους γεωπολιτικής ρευστότητας
«Ερώτημα αν τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν πρόνοια για κατάργηση του υπερπρονομίου ΓΕ να διακόπτει ποινικές διώξεις»
Άστραψε και βρόντηξε κατά Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-«Σκοπός σας να εκθέσετε εμένα και την Ιερά Σύνοδο»
Χαστούκι ΕΔΑΔ σε ΚΔ για αναστολή δίωξης πολιτικού για βιασμό-«Ο Βοηθός Εισαγγελέας την εξέθεσε σε δευτερογενή θυματοποίηση μέσω σεξιστικών στερεοτύπων»
Χωρίς το Εθνικό Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα τους ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης
Φρουρός της εταιρείας εντόπισε τον βομβιστή εν δράση-Άφησε στη σκηνή κλεμμένη μοτοσικλέτα