Ε. Ταταρ: Υπάρχουν σπέκουλες για τις πώλησης περιουσιών σε Ισραηλινούς

Υπάρχουν σοβαρές σπέκουλες για τις πωλήσεις ακινήτων σε Ισραηλινούς στα κατεχόμενα, απάντησε ο Ερσίν Τατάρ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το θέμα κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο τουρκικό NTV ενώ το ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Η εφημερίδα Κίπρις προβάλλει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη που υποστήριξε ότι οι «νόμοι» έχουν ρυθμιστεί κατά αψεγάδιαστο τρόπο, παραδεδομένος όμως ότι γίνονται συμφωνίες κατά παράβαση «νόμου» αλλά το «κράτος» λαμβάνει μέτρα γι’ αυτό.

Πωλήσεις περιουσιών σε ξένους στα κατεχόμενα μπορούν να γίνουν, εξήγησε, αφού διεξαχθεί έρευνα ασφαλείας και η μεταβίβαση γίνεται σύμφωνα με τους «νόμους». Η έρευνα, είπε, φτάνει ακόμα και στην Τουρκία.

Ερωτηθείς για την αύξηση περιουσιών σε ξένους στα κατεχόμενα, είπε ότι μέχρι τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας υπήρχαν τουλάχιστον 100.000 Ρώσοι στις ελεύθερες περιοχές και τουλάχιστον 50.000 Άγγλοι και άτομα από όλο τον κόσμο που αγόρασαν περιουσίες στην ΚΔ. Απέδωσε την αύξηση των αγορών στην συντονισμένη προσπάθεια επιχειρηματιών, κτηματομεσιτών και εργολάβων, στην συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό – παρά τα εμπόδια των Ε/κ, όπως είπε – ενώ πολλοί πήγαν στα κατεχόμενα να μείνουν μετά τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. «Φυσικά, η δική μου επιθυμία είναι να έρθουν Τούρκοι επενδυτές από την Τουρκία και να κάνουν επενδύσεις στην τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Οι επενδυτές, πρόσθεσε, εκτιμούν τον τίτλο ιδιοκτησίας του ψευδοκράτους και εμπιστεύονται τους «νόμους» του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, ο κ. Τατάρ είπε ότι τους ικανοποιεί το γεγονός ότι πηγαίνουν καλά οι σχέσεις των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, η Κίπρις ποστασί δημοσιεύει δηλώσεις του αναπληρωτή Προέδρου του Καλού Κόμματος στην Τουρκία, Ερχάν Ουστά ο οποίος είπε ότι κτίρια σε πολλές περιοχές στα κατεχόμενα χρηματοδοτήθηκαν από ισραηλινές εταιρίες και το έδαφος του ψευδοκράτους περιλαμβάνεται στη «γη της επαγγελίας» στην οποία πιστεύει το Ισραήλ, κατά την έκφρασή του.

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί άρχισαν να καταλαμβάνουν εδάφη στην Παλαιστίνη αγοράζοντας γη από τους Παλαιστίνιους το 1948.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Σιζόπουλος: Ραγιαδισμός και ηττοπάθεια οδηγούν σε καταστροφή το Κυπριακό
Πρεσβεία ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στη Γάζα μέσω Αμάλθειας
Δημητρίου: Ομοψυχία-συμβολή διεθνούς κοινότητας απαραίτητα για επίλυση Κυπριακού
Υπ. Ενέργειας: Κύριο μέλημα ΠτΔ η δημιουργία προοπτικών επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Αντιδράσεις και σχόλια Τ/κ πολιτικών για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
Προκοπίου: Πολλαπλασιαστής ρίσκου στον πλανήτη η αστάθεια στις ΗΠΑ