Σε συνεδρία επιτροπών ΟΗΕ για ναρκωτικά και πρόληψη εγκλήματος η Σούπερμαν

Την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) εκπροσώπησε η βουλευτής Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν σε κοινή συνεδρία της 66ης Συνόδου της Επιτροπής Ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών και της 32ης Συνόδου της Επιτροπής για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Βιέννη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Σούπερμαν, σε οπτικογραφημένο μήνυμά της, υπογράμμισε ότι η αυξανόμενη πολιτική αστάθεια και οι σύνθετες προκλήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και το Σάχελ, απαιτούν την εγρήγορση της διεθνούς κοινότητας για την προστασία της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών σε πλήρη συμμόρφωση με τη διεθνή νομιμότητα. Επισήμανε δε ότι τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την έκρυθμη αυτή κατάσταση και τις τεχνολογικές καινοτομίες για να τροφοδοτούν συνεχώς την ένταση και τη βία.

Η Κύπρια βουλευτής σημείωσε ότι η ΚΣΜ παρακολουθεί ειδικότερα την κατάσταση σε ό,τι αφορά δύο απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Η πρώτη, όπως ανέφερε, αφορά στην εμπορία των ναρκωτικών ουσιών Captagon, με τη χρήση δρόνων (drones). Επί του προκειμένου, η κ. Σούπερμαν σημείωσε ότι, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η ΚΣΜ θα συντάξει εκτενή έκθεση για την κακόβουλη χρήση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών από τρομοκρατικές και εγκληματικές οργανώσεις.

Η δεύτερη απειλή, όπως επισήμανε κ. Σούπερμαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά στην παράνομη διακίνηση και εμπορία μεταναστών, προερχόμενων από τη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική και στην αποσταθεροποίηση των χωρών της περιοχής.

Καταλήγοντας, η κ. Σούπερμαν σημείωσε ότι η ΚΣΜ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει εκστρατεία, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και περαιτέρω στήριξη των κοινοβουλίων μελών της όσον αφορά τη θέσπιση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας μεταναστών και την αποτελεσματική δίωξη των δραστών.

Δειτε Επισης

Οι μισθωτές κρατικής γης υπόκεινται σε φορολογία αποφάνθηκε το Ανώτατο
Μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ η ταρίφα των μεταναστών που έφτασαν από τη Συρία
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο το 2022-Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσιών
Ξεκαθαρίζει το ΥΠΑΜ για τον τραυματισμό του οπλίτη-Διαβεβαιώνει ότι προέβη σε όλες τις ενέργειες
Χαρτσιώτης: Σημαντική αποσυμφόρηση φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
Κατέληξαν στο κελί πρώην «βουλευτής» και «υπουργός παιδείας» στα κατεχόμενα για πλαστά πτυχία
Συνελήφθη 29χρονος ως ο πλοηγός της βάρκας που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο
Πέτυχε έφεση κατά πρόσβασης σε πληροφορίες ατόμου ύποπτου για θέματα τρομοκρατίας
Στο κελί ο 44χρονος για τις 13 υποθέσεις διαρρήξεων εκκλησιών και κλοπών
Συνδέουν 43χρονο με ναρκωτικά, βομβιστικές επιθέσεις και απειλές για φόνο-Τρία χρόνια πίσω οι έρευνες